Søndag 04.06. – mandag 05.06.06

18.30 avgang bøya
19.30 ankomst Brakstad
20.40 avgang Brakstad
21.30 motorstopp sør for innseglinga til Abelvær, vann i motorrommet. Det var nordvest frisk bris og noe sjøbord fra vest. Emil fikk sluppet ut en dregg i håp om at den tok feste før vi nådde land. Geir startet å pumpe. Emil kontaktet kystreadioen på VHF. Det ble snart klart at vannet befant seg i motorkasetten, så da denne var tømt, prøvde Geir å starte igjen. Det ble da tydelig hvor vannet kom inn. En slange til kjølvannet hadde røket. Det virket som en kombinasjon av straum og vind holdt oss ganske i ro. Vi ble lovet at redningsskjøyta ville være hos oss om et kvarter. Heldigvis fant vi en slangestubb vi kunne lappe slangen med, og denne ble satt på plass igjen. Etter vel et kvarter (kl 22.00) ble vi oppkaldt av redningsskøyta Harald V og omtrent samtidig fikk vi øye på dem.

IM000218.JPG

Da redningskøyta var omtrent 50m fra oss fikk vi endelig i gang Perkinsen igjen. Redningskøyta gikk sammen med oss inn til Abelvær (kl 22.15) Etterhvert så det ut til at alle funksjoner kom i gang igjen når alt ble tørt, så vi ble enige om å gå til Rørvik for egen maskin Vi sa farvell til Harald V og la i veg. Motoren gikk helt fint uten problem hele veien.

Trond Harald og Siv Janne kom oss i møte innom Nærøya og var følgebåt til Rørvik.

Etter å ha vært ombord i redningsskøyta å skrevet under rapporten, la vi oss ved Marinaen. Her ble startmotor og dynamo skyllet i varmt vann. Så var det tid for en ankerdram. Mor ble nok ganske sjokkert da motoren sviktet, men både Geir og Emil holdt seg rolige og gjorde alt riktig. Etterhvert fikk de roet ned mor også. Alt endte godt.
TT3588

mandag 05.06.06
16.30 avgang Rørvik
18.45 ankomst Brakstad – avgang umiddelbart
20.30 ankomst Seierstad
20.40 ankomst bøya
TT3593

Emil, Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *