Sommerferien 2007

Da er sommerferien 2007 over her i dette rederiet. Ferien ble vel ikke helt som vi hadde tenkt oss, men båtferie ble det i alle fall. Første del av ferien ble preget av rederinnens influensa. Båtinfluensa er like kjedelig som sofainfluensa.

Fredag 20.07.07
Etter å ha vært hjemmom en tur dro vi til Namsos en tur, ettersom turen over Folla ikke fristet i vestaværet. På tur fra Namsos ble vi møtt av Aurora med Gerd og Oddvar ombord, sammen dro vi til Røyklibotnet. Etterhvert kom Annie og Jostein med sin Saga 25 også, og vi fikke en hyggelig kveld og natt på svai i Røyklibotnet :drink:

Lørdag 21.07.07
Vi tok først turen innom hjemmehavna for lage middag på grillen der, etterpå gikk turen til Brakstad. Der lå Straumingen klar til å dra på tokt til Færøyene, vår 1. matros hadde mønstret på som maskinist på turen. Vi fikk sagt forvel til de langveisfarende før vi la turen over Folla til Rørvik igjen.

Siste delen av ferien var det en defekt dieselvarmer som var årsaken til at vi tilbrakte litt mer tid i havn enn hva vi hadde planlagt. Det er ikke så hyggelig å ligge i uthavn når en ikke har varme ombord.

Livet i båthavna kan være hyggelig det også, så vi har ingenting å klage over. Det mest positive var alle de hyggelige menneskene vi møtte. Søndag 22.07.07 da vi nettopp hadde klappet til kai i Rørvik etter en fin dag ute i Gjæslingan, kom en blid og hyggelig dame bort til båten og presenterte seg som Briggfruen. Hun hadde sett vimpelen og kjent igjen båten fra bildene på baatplassen.no. Vi fikk oss en hyggelig prat og en liten ankerdram :drink: Jeg fikk også hilse på Brigg og deres lille sønn. De overnattet ved kai i Rørvik på tur nordover. Bare så synd at vi hadde litt problemer med strømtilførselen i havna, og med dieselvarmeren akkurat denne kvelden, så rederen lå for det meste på alle fire med nesen inni varmeren :smash: mens vi hadde besøk. Senere hilste vi også på m/s Draugen m/fam. Det er ikke så ofte å treffe på andre baatplassenmedlemmer her på Trøndelagskysten, så dette var virkelig hyggelig.

Det viste seg at den gamle Webastoen vår var utgått på dato, og umulig å skaffe deler til, så nå er ny Mikuni diselvarmer ankommet. Neste gang rederen har friperiode skal denne monteres. Det går ikke an å ha båt uten varme på Namdalskysten.

Søndag 02.08.07 var ferien vår over og vi hadde hatt 19 overnattinger ombord i ferien
TT3914

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *