02.05.08 Nye ledninger og kabler

Arbeidernes dag ble selvfølgelig brukt til å arbeide, i båten så klart. Mens vi venter på nye motorlabber, brukte gutta gårsdagen til å trekke ny kabelstokk og koble til instrumenter til den «nye» motoren.

Her var det kummerlige arbeidsforhold

Enkelte ting er det enklere å gjøre på kjøkkenbordet hos mor

Her var det ledningssalat. Jammen glad det ikke er jeg som skal finne riktig ledning her. Det blir vel litt mer oversiktelig når de er ferdig får vi tro.

Etter litt fram og tilbake ble vi enige om å benytte det gamle instumentpanelet. Synes liksom det passet bedre inn enn det som fulgt med Yanmaren. Dersom vi skal skifte instrumentpanel, blir det vinterarbeid til neste vinter, for da må alt bygges om. Nå er det viktigste å få alt i orden, og få båten på sjøen. Her er det gamle instumentpanelet skrudd løs.

Slik ser det ut på baksiden

Vi har fått bekreftet at siste rest av de delene vi bestillte er ankommet Rørvik Marina, så da skulle vel alt være i orden til rederen kommer hjem 16. mai. Vi venter også en forsendelse fra den forrige eieren av Yanmaren, uten at vi helt vet hva det er vi venter på. Han snakket om en del ledninger og relleer, som han hadde kjøpt før han bestemte seg for å skifte motor.

I dag har matrosen har brukt ettermiddagen og kvelden på hodet i batterikassen for å prøve å få litt system på alle ledningene. Nå er det meste kommet på plass, og det skal bli spennende å se hva som virker og ikke virker, når motoren kommer på plass.

Ella