28.06.08 Endelig i farta.

Vi våkner til en morgen med stadig lettere skydekke, inntar frokosten i ro å mak ved kaia i Naustviken, før vi kaster loss og setter kursen innover i Namsen. Egentlig har vi planer om å dra innom Nordstatland for å bunkre diesel og proviantere litt mer, slik at det holder over helgen, men da vi starter på turen ut Sørnamsen, blåser det friskt og vi får mye rotete sjø mot oss. Vi går til Nordstatland, men etter som vi er ukjente, tør vi ikke gå inn når været står på som det gjør. Vi gjør derfor vending og tar en runde rundt Hoddøya. I løpet av den knappe timen det tar, har vinden løyet ganske mye og vi kommer oss inn til Nordstatland. Da har imidlertid nærbutikken stengt å vi må klare oss uten dieselfylling. I stedet finner vi oss en molo som vi legger oss innenfor og tar oss litt mat og en velforkjent strekk på køya. Etter et par timer løyer vinden ytterligere og vi setter kursen mot Lauvsnes i Flatanger. Til vår glede oppdager vi at der kan vi få både drivstoff og mat. Vi innvilger oss en bedre middag på Zansibar Inn og beslutter at drivstoffet får vente til neste morgen. Det er «tangsprelldager» i Flatanger og mange båter og mye liv på kaia. Etterhvert får vi besøk ombord av en bekjent som har ei bøye liggende i ei lun vik like ved Lauvsnes, denne får vi tilbud om å låne. Ettersom vi ikke har noen planer om å delta på festen på samfunnshuset, benytter vi oss av tilbudet og inntar ankerdrammen der :drink:

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *