30.08.08 Test av jollemotor

Med feiring av 80-årsdag og stort familieselskap ble det ikke mye tid til båtliv i helga, men plutselig dukket det opp en ide om å prøve jollemotoren som ble kjøpt inn for et par år siden. Den har hengt på en ås i garasjen i snart to år nå og har ikke engang vært prøvd startet her i rederiet. Vi har hele tiden hatt planer om å lage oppheng for den i akterenden av Amica, men nå er imidlertid Amica solgt og i Amica II er det stort lasterom, med med plass for motoren. 1. matrosen ble satt på saken og han var ikke motvillig, så motoren ble hektet ned fra garasjeveggen og hengt på akterspeilet på jolla. Tre korte drag i snora og så bar det avsted med all den farten 2,5 ponnier kan framdrive. Ikke akkurat noe fartsfantom, men nok til at vi slipper å ro om vi ønsker å ta oss en liten tur uten å starte opp moderskipet.

Vi hadde dessverrre glemt redningsvestene hjemme, men alle testpilotene var svømmedyktige og testingen ble foretatt langs kaia, mens et par «badevakter» stod på kaia og holdt det hele under oppsyn.

Først et var det et par nieser som fikk prøve seg.

Så måtte rederinnen også få en liten prøvetur. Matrosen er tålmodig mentor for alle oss damene som ville prøve.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *