03.10.09 Tømmerviksundet 2

Rederinnen var den første til å forlate køya i dag tidlig. Som den pertentlige husmor hun er, gikk hun straks i gang med å tilberede frokost til rederen.

Vi var akkurat klare til å sette oss ved frokostbordet da vi oppdaget at Amica II flyttet vel mye på seg. Det ble snart klart at vi hadde mistet ankerfeste, så vi startet motoren og ankervisjen(dvs. rederen) kom seg raskt fram på fordekket og fikk dratt opp ankeret. Det viste seg at ankeret var fullstendig fullgått av tare og hadde ikke feste i det hele tatt. Vi besluttet å prøve å finne oss en annen vik med litt bedre bunnforhold og vi trengte ikke å dra langt før vi fant ei vik med skikkelig leirbunn. Jammen godt ankeret ikke løsnet mens vi lå på køya.

Omsider fikk vi inntatt frokosten og kunne ta fatt på dagens gjøremål, som bestod av absolutt ingenting.

Mens vi lå der og gjorde ingenting, kom Ekvintus inn i sundet på leting etter fisk.

Vi ble etter hvert lei av å gjøre ingenting og dro ut for å trekke teinene våre. Vi fikk 7 krabber i teinene, 1 hannkrabbe og 6 hunkrabber.

Teinene ble ladet med gammel fisk fra fryseren og satt ut igjen.

Blåsa er selvfølgelig behørig merket med kallesignal.

Krabbene ble kokt om bord. Heldigvis var det oppholdsvær slik at vi kunne åpne dører og luker for å slippe ut damp og lukt.

Mens krabbene lå til avkjøling ble det fjelltur eller egentlig tur i skogen på Barøya

Langt der nede mellom trærne kan vi skimte Amica II

Utsikt over Tømmerviksundet

Det er meldt litt vind i kveld så for sikkerhets skyld legger vi ut landtau.

Krabbene er ferdig renset oog klare til å inntas sammen med godt drikke :cheers:

Så ble det nok en stille aften ombord for rederparet. Vi synes egentlig litt synd på dem som tror at det må være sol og sommervarme for å kunne nyte båtlivet. Vi koser oss ombord i mørke kvelder med god mat og levende lys mens sjøen klukker i skutesida.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *