21.07 – 24.07.2011 EgersundVi nærmer oss målet for turen vår og dette kan kanskje være lykta på Ruskodden eller hva tror dere som er kjent i området?

Mange flotte ferieplasser i sundet innenfor Eigerøya.

Så er vi fremme i Egersund og hele mannskapet har rukket en rask tur i dusjen på turen innover i sundet, så vi stiller standsmessig og uniformert i Straumingengenser. Vår plass er utenpå Hilding av Nedstrand, de er gamle kjenninger fra tidligere stevner.

Det kommer stadig inn båter.

Så er det åpning av årets landsstevnet i Forbundet kysten og den foregår ved at ordførerne i de 4 kommunene som er representert i arrangementet hekter seg sammen i en ring. Her skal ingenting klippes fra hverandre, det viktige er å stå sammen.

Etter åpninga er det ankerdram ombord i M/K Straumingen. Dekksteltet vårt er på plass og under det blir det lunt og trivelig. Vi fikk stadig besøk av folk som ville «stjele» den patenten, men så har jo vi egen seggelmaker også da….

En liten lekkasjesak i framlugaren. Det viser seg å være avløpet fra servanten som ikke er helt tett. Vi har dårlig med rørdeler med oss, så lekkasjen blir tettet på provisorisk vis, så får vi se hvor lenge det varer. Provisoriske løsninger har lett for å bli permanente :saint:

Litt personlig hygiene må også til……

Vi har fått besøk av Kystvakta, det var vel ingen av båtene som ble så ofte «kontrollert» under stevnet som vi ble :lipseal:

Båtene gjør seg klare for defilering. På grunn av fredagens hendelser ble det en noe spesiell defilering. Alle båtene flagget på halv stang

og mannskapet stod oppstillt på styrbord side, uten hodeplagg.

En lettkledd dame står oppstillt ved innseilinga til Egersund.

Så var det tid for et besøk ombord i fregatten Shtandart fra Russland

Oppstillt til fotografering.

Tror jeg hadde sett litt mørkt på å benytte dette avtredet i bauen på Shtandart

Egentlig ser denne skipsklokka ut til å være av nyere dato, så den er nok bare en kopi.

På lørdags kvelden var det festmiddag, også den preget av helgas hendelser. Helt til slutt var det prisutdelinger.

Vi fikk prisen for å ha seilt lengst for å delta på stevnet.

Et lite utvalg fra skipsbaren. Skipsdrammen var laget av vinmonopolet til denne anledningen, men vil bli å finne i vinmonopolet sortement heretter.

Alle arrangementer med musikk og dans ble avlyst under stevnet, så siste kvelden ble tilbragt ombord i båtene. Vi besøkte en av nabobåtene der det var musikk og allsang til langt utpå natta. Vi avsluttet kvelden i ganske rimelig tid og begav oss ombord i egen båt for å være uthvilt til den lange seilasen hjem.

Ella