25.05-26.05 2012 Båtpinse

Selv om Yr.no valgte å avlyse det forespeilede godværet og varmen i pinsehelga, valgte rederne til Amica å mønstre på allerede fredag formiddag. Etter flere uker med landligge var det godt å endelig være på gyngende grunn igjen.

Første post på programmet var bunkring av drivstoff både for båt og redere – ennå hadde vi værgudene med oss.

Amica II var tørst denne dagen :drink:

Første stopp på turen var som vanlig gjestehavna på Brakstad. Der mønstret 2. matrosen og en hjelpematros også på. Sola hadde fått slør på, men vi kunne fremdeles se at den var der.

Etter at matrosene hadde mønstret på entret hele familien Pøbben der de lokket med ferske reker med tilbehør og godt drikke. Her sluttet 1. matrosen seg også til laget. Ser ut som han hadde noen alvorsord å si sin far…….

Så veldig alvorlig var det dog ikke, for her er hele gjengen samlet til frokostpå lørdag morgen og alt er fred og fordragelighet.

1. matrosen hadde oppdrag å utføre på kutteren Straumingen og forlot oss etter frokost, men vi andre koste oss videre ombord. «Lange late daga osv…..»

I pinsehelga var det distriktsleir i 4H på Jøa og her er en gjeng med glade 4H-ere på tur ut med firroringen Sjø-Sara.

Utpå dagen forlot vi Brakstad og Brakstadsundet.

På en liten tur om i hjemmehavna for å komplettere proviantbeholdningen så vi at båtnaboen var ferdig med vårpussen og klar for utsett. Heldig er han, vi har vårpussen foran oss :headbang:

Vi legger heimjorda bak oss og setter først kursen mot Nausviken.

I Naustviken var det dugnad på bygging av nytt møblement i gapahuken. Vi som kom slengende utpå formiddagen fikk selvfølgelig en kraftig korreks for å ha kommet for sent :discuss:

Arbeidet gikk sin gang og værgudene var i godlage 😎 Vi fikk omsider fyr på grillen og kunne innta en velfortjent middag ( med tanke på vårt sene oppmøte var det sikkert ikke alle som mente den var velfortjent)

Ettersom vi kom litt sent til dugnaden, besluttet vi å avslutte arbeidet litt tidligere også, for å opprettholde arbeidsmoralen Vi satte kursen utover Folla i godværet. Her passerer vi Steinan

Sundet gjennom Flesa. I venstre kant av bildet skimter vi så vidt Flesabua. Hverken Berit, Cato eller Dagmar hadde fått has på den, selv om de sikkert gjorde iherdige forsøk i løpet av vinteren.

2. matrosen er ivrig fotograf og prøver å få med seg mange gode motiver.

også på yttersida av båtripa.

Ikke noe problem å få med seg det som skjer under båten her.

Så er vi fremme ved målet for fotosafarien – fiskeværet Sør-Gjæslingan. Denne dagen var det et yrende liv der. Mange benyttet nok godværet til å reparere skader på hus og kaier etter vinterstormenes herjinger.

Bildet er tatt fra Nakken ned mot Flatholmen og over sundet mot Heimværet, i venstre bildekant ser vi trappa på fiskarheimen og foran den bautaen som ble reist over de omkomne etter Gjæslingulykka i 1906.

Flatholmen, med fiskebruket og butikklokalene.

På Nakken står denne steinen med piler mot de forskjellige øyene rundt Sør-Gjæslingan.

Moloen og gjestekaia der Amica II ligger fortøyd for enden av kaia.

Ungdommene poserer på toppen av Nakken.

Krykkjeberget.

Hurtigruta på tur inn i Nærøysundet.

På tur under fiskehjeller og tørkestativ for not og garn.

Det ble en fott seilas heimover med sola i hekken. Til høyre i bildet skimter vi Haraldsøykråkafyr.

Vel tilbake i Naustviken er Aurora klar for sjøsetting. Rederen er ivrig og har allerede mønstret på.

Utover natta blir det bålkos og hyggelig prat,

mens båtene speiler seg i blikkstille sjø.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *