26.03-31.03.2013 Elendig båtpåske

Askeonsdag hadde rederinnen fri fra jobb og vi hadde planer om å kaste loss så snart vi hadde forlatt køya, men det viste seg raskt at det var slutt på værgudenes godvilje. Vi ble liggende i havna til langt utpå dagen.


Det ble til slutt til at vi dristet oss ut av båsen, men snøbygene gikk tett og det var elendig sikt.


Ved hjelp av av gps og radar fant vi veien rundt Jøa, til Brakstad.


På turen rundt ble sikten etterhvert bedre og vi tok oss tid til å henge ut snøret og hente oss litt middag.
Utover kvelden snudde vinden på vest og økte på, så det ble noen timer med rykking i forøyningene før det roet seg igjen.

 S
Skjærtorsdag våknet vi til vindstille og godvær igjen. Vi tok det imidlertid rolig og ble liggende ved kai utover formiddagen.


Midt på dagen ankom Straumingen fra vinteropplag i Briksillan. Straumingen tilhører Jøa kystlag og pleier å ha sommerhavn på Brakstad. Vi stod selvfølgelig på kaia for å «ta tampen» da de ankom.


På kvelden satte vi kursen innover til Kjelbotnet igjen. Isen inne i Nordbotnet hadde begynt å gå i oppløsning og det samlet seg masse is rundt kaia i Kjelbotnet.

Etter å ha satt til livs et godt måltid med marinert indrefilet av svin, ble det filmkveld ombord i Amica II. I Kjelbotnet er det hverken TV- eller radioforhold og da passet det godt å finne frem et par gamle komedier.


Langfredag var det atter grått og snøbyger.


En liten trimtur ble det likevel, selv om vi ikke hadde med hverken ski eller truger.


Ikke helt optimale forhold for å dra på fjelltur i joggesko, men deilig å røre litt på skrotten.


Utsikt mot Nordbotnet.


Etterhvert ble det mindre bygeaktivitet og vi dro ut på en liten rundtur med Amica II. Her ved iskanten i Nordbotnet.


Det ble riktig så fint utover ettermiddagen.


Tilbake i Kjelbotnet igjen, var det fram med «padda» for å sjekke værvarsel og nyheter, i tillegg til å lese Submiss flotte blogg om båtliv i godær på sørvestlandet.


Utpå kvelden ankom også Gunstig og det ble både ankerdram og båtprat før vi fant køyene.


Påskeaften kastet vi loss midt på dagen, med rederen som dekksgutt og rederinnen til rors. Fint å øve seg litt når det er rolige vindforhold.

Lørdagskvelden var det 60-årslag på Seierstad og etter selskapet tilbragte vi også denne natta ombord. Ettersom det ikke er noe særlig håp om bedring i været, ble 1. påskedag brukt til å rydde ut av båten.

Nå er det nok på tide å begynne å planlegge båtpuss her i rederiet, så det blir sikkert ikke noe båtliv igjen før midten av mai.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *