21.06-23.06 2013 St. Hans

Fredag hadde vi et nydelig sommervær, sol og varmt, og det var duket for ny båthelg. Vi hadde avtale med Naustviken lyst på båt-forening om å feire et par bursdager og kose oss med bacalao og andre godsaker i Naustviken. Rederinnen klargjorde bacalaogryta hjemme, så det var bare å sette den på blusset når vi mønstret på Amica II etter endt arbeidsdag.

Før vi fikk løst fortøyningene var det imidlertid slutt på godværet og himmelens sluser åpnet seg. Det formelig strømmet ned, i store kalde dråper, så det var bare å finne fram regntøyet før vi gikk ut og slapp tampene.

Litt regn har imidlertid ikke hindret oss i å nyte båtlivet tidligere heller, så mens bacalaoen putret på byssa, gjorde vi unna den korte turen til Naustviken.


Heldigvis kan vi sitte tørt i gapahuken på kaia i Naustviken, her er det bare maten som mangler.


To store gryter med bacalao er kommet på bordet og folket koste seg utover kvelden.


Noen var heldige og fikk bursdagsgaver også. Denne flotte genseren som rederinnen til Klompen hadde strikket, fikk jeg i gave fra rederne til Klompen og Gunstig – er ikke jeg heldig?


Også lørdag var været temmelig grått, men på formiddagen var det oppholds og vindstille og folket koste seg på kaia og i båtene. Ungene var ivrige etter å prøve fiskelykken og det ble noen fine fisker som senere ble grillet.


Båtene som var samlet var Malin, Nordlys og Amica II som gjestebåter og Jupiter, Gunstig, Aurora og en navnløs fra Naustviken lyst på båt-forening. Klompen, stakkar er fremdeles hagebåt


Litt pynt gjør gapahuken enda triveligere.


Gutta i lyst på båt-foreningen har store planer for årets laksesesong og starter med å sjøsette laksbåten.


På tur ut for å sette ut ilene til laksnota.


Mens andre tester badetemperaturen, enkelter er mer hardføre enn oss andre.


De fleste (les eldste) av oss nøyer seg imidlertid med å være tilskuere til badelivet.


På lørdagskvelden er det på nytt samling i gapahuken. Rederen til Gunstig fyller år og da må vi jo pynte oss. Her er det rederinnen til Jupiter som har time hos «frisøren».

Søndag morgen regnet det fremdeles, men etter at frokosten var unnagjort ble det oppholds og stadig lysere.


Gutta betrakter noe spennende på utsida av kaia…..


og så var det bare måker.


De hadde fått tak i en leppefisk som de slåss om, men egentlig så det ikke ut som noen av dem hadde serlig lyst på den, de satt bare å hakket på den og kjeftet, før en av dem endelig slukte den hel.


På tur ut med laksnota, nå blir det spennende å se om de får noe laks. Vi har levert inn lange bestillingslister, så vi får håpe de klarer å skaffe varene :saint:


Så er sola endelig igjennom og det er på tide å begynne å tenke på middagen. Noen av guttene hadde vært ute på fiske tidligere på dagen og skaffet tilveie både aure, makrell, torsk og sei, så til middag på St. Hansaften ble det ABU-røkt fisk med fløtepoteter og salat til.


Også denne dagen ble det badeliv.


Da vi så vidt hadde kommet i gang med middagen, ble vi plutselig omringet av mørke skyer og alle sammen trakk inn under tak. Det viste seg imidlertid at vi slapp unna regnbygene, men vi fikk en del vind. Etter ei lita halvtime var det blå himmel og vindstille igjen.

Etter å ha ligget ved kai hele helgen ble det til at vi tok en liten rundtur før vi avsluttet St. Hans-helga. Det er viktig å få forbrent litt diesel også – oljeselskapene trenger å tjene penger


En nydelig kveld med kurs ut mot Folla.


Vi så bål i mange viker på vår tur rundt øya vår. På slike kvelder er vi heldige vi som bor ved sjøen.


Hekkbølger i solnedgang inn Rausunda.


Så er vi hjemme igjen etter ei fin helg i trivelige Naustviken. Takk for oss.

Rederen drar på jobb i to uker nå, mens rederinnen blir hjemme og klargjør Amica II for ferien. Første post på ferieprogrammet blir trøndelagsstevnet i Forbundet Kysten, som skal foregå på Jøa i år.

Ella og Geir