24.04-26.04 2014 Mens vi venter på bedre vær

Vi har hatt elendig båtvær utover våren med regn og vind og slettes ikke forhold for båtliv. Denne helga var utsiktene imidlertid litt bedre. Det var dessuten annonsert «jektkveld» på Pøbben i forbindelse med besøk av jekta Puline fra Inderøy. Vi bestemte oss derfor for å driste oss ut på yttersiden av Jøa.


Fredag ettermiddag var det fine forhold da vi la ut fra hjemmehavna på Seierstad.


Gjennom Brakstadsundet var det også fint, men det begynte å blåse litt da vi skulle svinge inn på havna. Ved kai lå jekta Pauline, der arbeidet med å tilpasse det nye seilet fra Seglloftet A/S var i gang. Vinden økte raskt på og seilet måtte ned i en fart. Etter litt om og men kom vi oss til kai og fikk lagt ut nesten alt vi hadde av fortøyninger. Det ble imidlertid så urolig at vi måtte bare komme oss løs igjen. Med litt hjelp fra havnesjefen kom vi oss ut fra kaia mot vinden og måtte finne oss en midlertidig plass lenger inne i Brakstadhamn.


Mens vi ventet på at vinden skulle løye, ble det middag ombord i Amica II, på menyen stod det plukkfisk. Plukkfisk var ganske ofte på middagsbordet i rederinnens barndomshjem, men jeg kan slettes ikke huske at vi satte særlig pris på den rette. I dag derimot er det nesten festmat.


I kveldinga stilnet vinden igjen og vi kunne gå tilbake til gjestekaia. Ombord i jekta Pauline var det åpen båt med omvisning og kaffeservering og selv om vi hadde vært ombord tidligere ble det en liten tur ombord for oss også.


Kvelden ble avsluttet med jektkveld på Pøbben. Rederinnen hadde frikveld, mens andre trådte til og tok sin økt. Alle vaktene på pøbben er på frivillig basis og ingen får lønn for jobben. Inntektene går til båtlaget Siglurd og til Jøa kystlag. Det ble en trivelig kveld på Pøbben før vi inntok rederlugaren. Enda ved midnatt var det ganske mye drag i sjøen og det ble litt fendergnukk og rykking i tampene utover natta, men vi våknet til en flott morgen.


Ettersom det var meldt om vindøkning utover dagen forlot vi Brakstad etter frokost og sèg sakte mot Salsnes. Vi hadde ikke kommet langt før vinden økte på igjen, denne gangen fra sørøst. Havna på Salsnes gir ly for all slags vind. Det kan imidlertid være litt skummelt å passere innkjøringen i sørvest vind og mye tungsjø. Sørøsten derimot skaper ingen problemer.


På Salsnes hadde båtforeningen dugnad med klargjøring av havna og kroa til sesongen. Akkurat da vi kom, hadde de besøk av en journalist fra Namdalsavisa og var samlet til fotografering. Vi tilbragte kvelden om bord i Amica II og jammen kom det ikke to andre båter inn utpå ettermiddagen. Det er nok flere enn oss som har startet sesongen.


Søndagen var vinden stilnet og vi dro inn i fjorden for å se om vi kunne få noe fisk og kose oss utover dagen. På turen møtte vi kystlagets kutter Straumingen som var ute på oppdrag.


Litt fisk ble det også og som vanlig var det rederinnen som fisket, mens rederen fikk jobben med å gjøre opp fisken.


Måkene fikk også sin del av fisken. Vi pleier ikke å fiske for å fylle opp fryseren, for fisken holder seg best i sjøen, så vi spanderer gjerne litt på måkene også.


Før vi dro hjem ble det grilling i fjæra i Dalavika. Grillet fisk med meierismør på flatbrød med en pils til blir ikke feil på en søndags ettermiddag.

Nå er det to uker i kairo før vi må begynne å tenke på båtpussen og det pleier å være hektiske dager her i rederiet. Vi får satse på å bli ferdig på en uke i år også.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *