02.02-04.02 2017 Årets første båttur

Amica II har ligget stille i båsen sin siden midt i oktober, så nå var vi klare for å komme oss ut på sjøen. Allerede torsdag kveld mønstret vi på og tok middagen om bord. Deilig med en langhelg en gang i blant. Etter så lang tid i havn trengte vi litt tid til å få ting på stell, så vi ble liggende i havna på Seierstad til fredag formiddag.

Været kunne vi i alle fall ikke klage over

En Trenger ikke dra lenger enn at en ser hjemmehavna for å være på tur 🙂

Vi var skikkelig sultne på fersk fisk og fant oss en rolig grunne der vi kunne prøve fiskelykken. Etter flere timer med fisking, måtte vi bare innse at fisken ikke lot seg lure.

Til slutt ble det tre små torsker, så det ble i alle fall en liten smak

Sola er i ferd med å gå ned og det er på tide å finne ankringsplass

Fiskeren må selvsagt ta vare på fisken også. Det ble imidlertid så vi valgte å spare fiskemåltidet til lørdag og spiste medbragt bacalao på fredagskvelden

Kvelden ble bare flottere etter hvert som sola forsvant og farget himmelen gylden. Om bord i Amica II ble det kosekveld med snacks, radio og godt lesestoff. Deilig å bare ta livet helt med ro og kose seg med sjølivet igjen.

Når en ligger til ankers tilberedes frokosten på gassovn. I havn med strøm pleier vi ofte å koke vann til te og kaffe i vannkoker og steke rundstykker i elektrisk stekeovn, men Ovniaen fungerer helt utmerket den.

Etter frokost dro vi ut for å prøve fiskelykken igjen, men denne dagen var det i det hele tatt ikke napp å få, så det ble til at vi gav opp.

Båtnabo Athene var også ute i samme ærend, men hadde ikke flaksen med seg de heller.

Lørdag ettermiddag dro vi heim til havna igjen og der ble det selvfisket torsk med tilbehør til middag og jammen ble det så mye at vi kunne be naboen på fiskemiddag også. Lørdag kveld mønstret vi av og dro vi heim for å tilbringe resten av helga sammen familien.

Ella og Geir