07.10-09.10 2022 – Hyttetur

Været var ufyselig med vind og regn, men siden vi begge lider av maritim abstinens etter en sommer uten båt, ble det til at vi bestemte oss for å tilbringe helga i båten likevel. Den beste havna når det båser fra alle kanter er Nufsfjord Havanna, så vi satte kursen dit. Dette var Amicas første besøk i Nufsfjorden. Vi dro med oss turklær og hadde planer om en tur ut i naturen, men regn- og hagggelbygene kom så tett at vi feiget ut. Vi ble sittende ombord hele helga, bare avbrutt av et trivelig besøk i i hytta hos en av havneeierne. Tiden ble for det meste brukt til lesing og ikke for å glemme spising. Når vi er på båttur blir det alltid litt for mye mat.

Ved ankomst fredag kveld ble det loff med krabbesalat. Krabben var hentet fra fryseren etter vår forrige båttur, da krabbeteinene var med.

Lørdag ble det ribbe med fløtepoteter. Ribba var på forhånd kokt en time i øl, før den ble stekt i gassovnen. Sprø svor så ikke ut til å være et tema når en har bare undervarme. Dette må nok prøves ut litt mer. Mulig det hadde vært lurt å forhåndssteke den hjemme. Ribbe gir mye fettsprut og gassovnen har jo ikke akkurat pyrolyse, så det er kanskje greit å ikke søle for mye.

Første post på programmet hver morgen er å tilberede te og kaffe. Den som er først oppe, tar den jobben.

Så blir det kosestund med te og en god bok på kindlen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *