27.10-30.10 2022 Namsoshelg

Rederinnen hadde et møte i Namsos på torsdag, samtidig som rederen jobbet med montering av nytt navigasjonssystem i Amica. Vi fant derfor ut at det var lurt å ta med oss «hytta» vår til Namsos og kombinere båttur og Namsoshelg. I tillegg kunne vi få litt bistsand fra gutta på Retronic til monteringen av plotter og autopilot.

Torsdagskvelden ble det TV-kveld ombord

Fredag var det jobbedag for en delvis sykmeldt rederinne. Jammen godt at coranaen lærte oss at det er mulig å jobbe selv om en ikke sitter på kontoret.

Både kompass, autopilot og plotter er kommet på plass og er bundet sammen med kabler. Nå gjelder det bare å få utstyret til å «snakke» sammen.

Fredagskvelden ble det restaurantbesøk med god mat og godt drikke til.


Vi har pleid å steke egg og bacon i Omniaen, sammen med rundstykker. Det fungerte også greit i gassovnen, så kanskje Omniaen blir permitert. Vi må kanskje teste litt mer først, er ikke blitt helt fortrolig med gassovnen enda.

Så er det klart for å leke litt med det nye leketøyet. Greit å få plotter og autopilot til å fungere sammen før neste step, som er radar og ais. Ekkolodd med svinger kommer til slutt. Båten må på land for å få montert svingeren.

Lørdagens middag ble ferske reker med tilbehør.

Lørdag kveld forlot vi Namsos og hadde planer om å dra på ut mot havet, men vi fant fort ut at det var dårlige forhold for oss i ytre strøk. Heftig vind fra nordvest ut mot Folla fungerer dårlig med en rederinne som har panikk for bølger. Derfor ble det lørdagskveld i Nufsfjord havanna.

Søndag formiddag var vinden snudd på øst og stilnet, så vi kunne legge kursen utover. Det er greit å komme seg ut i åpent farvann når en skal teste ut navigasjonsutstyret. Utover Folla lekte vi oss med å legge ruter og waypunkt og få autopiloten til å styre etter dem. Dette så ut til å fungere ganske greit, men vi er ikke helt sikker på at vi er helt fornøyde med å kjøre autopiloten manuelt. Synes den avvek en del fra kursen og brukte lang tid på å ta seg inn på rett kurs igjen. Mulig dette er ting som kan endres med innstillinger, men vi må nok bruke litt tid på å teste det ut.

Søndag ble det grøt til middag, med god hjelp av Fjordland. Kanelbørsa ved siden av tallerkenen er ikke av helt ny dato. Den fulgte faktisk med vår første Amica, som vi kjøpe i 2005. Til og med kanelen som er i børsa er fra da. For alt vi vet kan den være mye eldre enn det. Vi lo litt da vi fant denne i en skuff på Tresfjorden og sa at den forrige eieren måtte ha vært glad i grøt. Vi hadde vel tenkt å kaste den, men så ble den bare stående og siden har den fulgt med oss, også når vi har skiftet båt. Ikke så ofte vi har grøt ombord, men om lettmatrosene er med, vil de gjerne ha lørdagsgrøt. Denne gangen ble det imidlertid søndagsgrøt på oss fossilene.

Sola er i ferd med å gå ned på søndags ettermiddag og det er på tide å begi seg hjemover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *