04.03.2008 Skreitur

Så ble det plutselig en tur til Vikna for å sikre vårens forsyning av skrei. Turen gikk riktignok med bil, men vi måtte i alle fall ta et par ferjer, så vi fikk da kjenne litt på sjølufta. Nå ligger 50 kg dagfersk skrei + lever og rogn og et par småkveiter i kjellergangen og venter på morgendagens middag. Det vi ikke klarer å spise opp på et par dager skal i fryseren. Det er godt å ha litt fisk i fryseren. Vi fileterer fisk til gryter og ovnsretter og vi flekker skrei og fryser for å salte på utover våren, mmmm… nydelig. Noen fordeler må vi ha vi som har bosatt os ute i havgapet også. Fin fisk til 25 kr kiloen, det er noe dere som bor mer urbant kan misunne oss .

I tillegg fikk vi tatt turen innom Rørvik Marina for å hente slanger, skjøtestykker og ventiler til Mikunien, så nå er det bare å ta fatt på vårens prosjekt.

Ella