11.02.2011 Endelig har vi forlatt KAIRO

TT : 1519 – ved sesongstart 2011.

Etter mer enn 4 måneder i båsen er vi endelig på tur igjen :flag_bp: Yr har lovet godvær hele helga og gjett om vi benytter anledningen. Amica har nå ligget i båsen sin siden 26. september, så lenge har hun ikke ligget stille etter at hun kom i vårt eie. Jammen var det på tide å få skiftet propellvann. Rederen gikk ombord da rederinnen dro på jobb i dag tidlig og startet vameren. Da redereinnen kom hjem ved middagstid lå båten der varm og god, selv om det var rundt -5. Sola skein fra skyfri himmel og det var 0 vind. Vi la trøstig i vei, med kurs mot Rørvik. Det var nydelig vær og mye flott natur og se rundt båten, men hvor var kikkerten min. Hjemme så klart :headbang: Etter enda ei lita stund oppdaget vi at scartkabelen til TV’n også var blitt liggende igjen hjemme og så vi som hadde planlagt TV-kveld i andreklassesalongen i kveld. Selvfølgelig var det bare å snu. Rederen hoppet i land, mens rederinnen andøvet rundt på fjorden til han kom tilbake med det vi hadde glemt. Vi er visst litt ute av trening. Så var det bare å legge ut igjen. Vi fikk en nydelig tur over Folla i godværet. Vi merker imidlertid at båten har ligget lange stille. Det oppstår sånne småting som at bryteren til toalettpumpa har dårlig kontakt og virker bare sånn innimellom. Sikkert litt irr, så rederen får nok ta en liten opprensking i morgen. Yalmar jukset også litt, så vannutskilleren må nok tømmes før vi starter opp igjen i morgen. Autopiloten virket heller ikke, helt til rederinnen tok mot til seg og spurte forsiktig: Du har vel husket å slå på strømbryteren :lipseal: Det hadde han selvfølgelig ikke

Nå ligger vi ved kai i Rørvik og er allerede ferdig med ankerdrammen. Det blir nok ingen familiebesøk i kveld, for når vi endelig er kommet oss på sjøen, skal vi jammen ikke dra på land for å besøke slekta.

Noen bilder ble det også på turen.

Det er ikke ofte å se is inni havna på Seierstad, den holder straumen og ferjeavgangene hver time unna. I dag var det imidlertid antydning til is.

Været var det imidlertid ingen ting å utsette på. På tur ut Gylta.

Steinan henger i lufta.

Også Abelværleia ligger speilblank.

Hekkbølger i solnedgang, på tur inn gjennom Nærøysundet.

Vi ankommer kystbyen.

Den nye hurtigbåten Foldafjord som skal erstatte Namdalingen. Håper virkelig den lager litt mindre bølger enn Namdalingen. Den skal passere havna på Seierstad 4 ganger i døgnet.

Nå fortsetter vi kvelden foran titteskapet før vi kryper inn i rederlugaren, blir spennende å se om vi får sove i sjølufta igjen.

Ella og Geir