05.06 – 06.06 2011 Familiehelg med lite båtliv.

Begge matrosene og et par matrosaspiranter var ventende hjem til helga og vi hadde planlagt hjemmehelg. Vind og regn bidro også til at båtlivet ikke fristet. Fredagen og lørdagen ble tilbragt med hjemlige sysler og sofakos. Søndag var imidlertid været betydelig bedre og vi besluttet å ta en liten båttur.

Først gikk turen til Kjelbotnet, en flott kommunal fritidseiendom det er mulig å leie for en billig penge.

Akkurt nå er husene nymalte og det ser flott ut. Stedet har 10-12 sengeplasser, uthus med biodo og bod med vaskerom og dusj. Det er et lite vann like ovenfor hytta, der en kan få fisk, dersom en har flaks. Stedet kan leies hos Fosnes kommune

Noen benyttet anledningen til å jobbe litt under besøket også.

Hytta ligger i fine omgivelser og egner seg som utgangspunkt for fine turer, både fjellturer og båtturer. En kan komme til hytta både med båt og til fots, ca. 30 min. gåtur fra bilvei.

Det går ei lita elv rundt eiendommen og stien mellom hytta og sjøen krysser denne elva – riktg så idyllisk.

Vi forlater kjelbotnet og mønstrer på Amica II igjen. Vi legger kursen rundt Jøa, med en liten stopp på Brakstad, før vi setter kursen hjemover igjen. Hjemme venter mors (elg)kjøttgryte, før ungdommene forlater rederiet igjen.

Vi ensomme gamle er ikke sene om å finne veien tilbake til båten etter at de er reist. Vi legger nok en gang kusen til Brakstad, der det skulle være dugnad på å fylle ballast i Siglurð denne dagen. Jobben var imidlertid ferdig da vi ankom, så vi rakk akkurat å delta på dugnadspilsen :cheers:

Vi forlot Brakstad i kveldinga og kastet ut dorga mens vi begav oss i dorgefart tilbake til Kjelbotnet. Det ble en nydelig kveld.

Desverre ble det ingen laks på oss, men en fin sei lot seg lure og bet på kroken vår. Vi tok vare på de beste bitene.

Da vi ankom Kjelbotnet like over midnatt, ble det kokt nyfisket sei med brød og meierismør. En liten pils til ble det også, før vi krøp ned i rederlugaren.

Med overflod av plusstimer på timelista, hastet det ikke med å komme seg på jobb i dag tidlig og da mine kolleger stresset i vei til kontoret, satt jeg med tekoppen min i pysjamasen på kaia i Kjelbotnet og nøt en stille sommermorgen og funderte på hva godt jeg har gjort her i livet, som fortjener en slik luksus :saint:

Etter frokost var det på tide å cruise seg hjemover for å få seg en dusj, før jeg dro på jobb akkurat i tide til å rekke lunchen. Det er herlig å være sjøfant

Ella og Geir