27.08-28.08 2016 Kort båthelg

Helga startet med stiv kuling og styrtregn på fredag kveld og lørdag morgen, så vi fant det best å utsette båtturen til lørdag ettermiddag. Det var litt baskete enda, men vi valgt å holde oss inne i fjorden, så vi fikk bare litt sjøskvett fra vindbårer.IMG_3607Vi hadde sett oss ut Tømmerviksundet denne helga. Der ligger det ei bøye som vi hektet oss fast i. Det var litt urolig enda da vi ankom, men ikke verre enn at vi følte vi lå trygt. Etter at mørket hadde kommet begynte vi å se lysningen ute i vest. Det lovet godt for neste dag.IMG_3610

Det var spennende å ta seg en tur opp fra rederlugaren grytidlig søndag morgen og utsikten skuffet ikke. Jeg måtte fram med kamera og knipse noen bilder, før jeg krøp tilbake i køya igjen. Ut mot Rausunda

IMG_3609

Inn i TømmerviksunderIMG_3608SauøyaIMG_3615Etter frokost dro vi ut en tur med jolla, for å sette ut ei krabbeteine og da passerte vi denne holmen med to ørner på. Her er den ene i ferd med å lette.IMG_3631Etter at vi hadde fått bruket i sjøen ble det fottur på Barøya, den øya vi ankret opp ved.

IMG_3632Omtrent på toppenIMG_3633

Vi er ikke så høyt, men har fin utsikt likevel, her mot  Otterøya med Tømmerviksundet, Tømmervikvågen og RausundaIMG_3637På andre siden har vi utsikt mot Jøa og Faksdalvågen.IMG_3642Vi trengte ikke å ta med nistepakke på turen, for det var plenty med spisende i skogen.IMG_3646Og noe ikke fullt så spisendeIMG_3650Så må skoene tømmes for rusk og rask før en begir seg ut til moderskipet igjen.IMG_3659Vi slapp oss løs fra bøya og begav oss ut Rausunda, litt for å vente på at krabbene lot seg lure inn i teina vår og litt for å teste båten med de reparasjoner som var gjort.  På bildet ser vi Ramnfjellet og Skåkkjerringa på Jøa.

På tur inn Brakstadsundet gikk alarmen på lensepumpa og rederen var rask til å åpne motorromslukene. Alarmen stanset imidlertid ganske raskt igjen, så vi kunne senke skuldrene igjen. Det viste seg å være en liten lekkasje ved ei slangeklemme. Vi gikk til kai på Brakstad og rederen fikk strammet til slangeklemma. Samtidig tok vi middagen på Brakstad før vi begav oss tilbake til Tømmerviksundet for å dra opp teina. I teina var det 10 krabber, bare hunkrabber. Vi har jo spist krabbe flere helger nå, så det ble til at vi prakket krabbene på naboen.

På turen hjem fikk Yalmar kjørt seg litt og det ser ut som alt er tett nå (i alle fall til neste lekkasje dukker opp)

IMG_3664Det var helt vindstille og fine forhold for å øve seg på å manøvrere båten inn i båsen, så rederen fikk jobben som «hoppkjæring» mens rederinnen koste seg i skipperstolen.

Ella og Geir