25.07-27.07 Båtferien 2017

Tirsdag morgen starter seilasen før frokost. Nå gikk kursen sørover igjen, muligens til Herøy eller ned mot Vega

Frokosten ble servert på Tomfjorden

Ikke vanskelig å kjenne igjen Tomma

Så er vi kommet til Herøy. De syv søstre i bakgrunnen

Dønna i bakgrunnen

Vi brukte litt tid i Herøysundet for å finne en fungerende dieselfylling. Vi måtte snu og gå tilbake til Nord-Herøy for å få fylt opp tanken. Her er vi imidlertid kommet ut av Herøysundet på sørsiden og har Vega i sikte. Utover dagen snudde imidlertid vinden på nordvest og det ble ganske kjølig så langt ute. Vi bestemte oss derfor for å gå litt lenger inn mot landet igjen

Vi endte opp på Tro på røde Rødøy ved Tjøtta. Vi prøvde å fiske litt på turen, men det ble dårlig med napp. Vel fortøyd tok vi derfor jolla en tur i Rødøyvågen og der nappet det med en gang. Det ble to fine torsker og noen makreller, så da var middagen sikret

Inne i vågen var det varmt og vindstille og middagen ble servert på kaia

Stekt torsk med provencepoteter og coleslaw smakte helt fortreffelig, selv om det ikke er tradisjonelt tilbehør til stekt torsk

Jammen ble det bading også, ikke akkurat varmt og deilig, men det gjorde godt i varmen

Et utrolig flott sted med to kaier til fri anvendelse og flott tilrettelagt med benker og bålplass på land. Bare så synd at byggeforbudet i 100-metersbeltet ikke gjelder akkurat der, så det er kommet opp ei hytte helt nede ved friområdet. Dette vil nok etter hvert være med på å privatisere hele bukten

Onsdag morgen og nå var vi for alvor på tur sørover igjen, gjennom Vevelstadsundet mot Brønnøysund

Ved havna i Brønnøysund var det som vanlig fullt liv og trangt om plassen. Det stod imidlertid noen kjekke karer på kaia som startet å organisere slik at vi fikk plass mellom båtene for både Amica II og det lange bauspydet vår. Vi synes i det hele tatt at folk var veldig hjelpsomme  når vi kom til kai. Synes å merke en forandring fra tidligere. Kan ikke huske at folk har kommet ut av båtene for å ta i mot fortøyninger og slå av en prat så ofte tidligere år. Flott måte å bli kjent med nye mennesker på synes jeg

Faxen  av Bodø passerer Brønnøysnun på tur heimover etter landsstevnet i Forbundet Kysten i Kristiansund. Ingen tvil om hvem det er når de kommer, de har skikkelig gammeldags dunk-dunklyd. Det samlet seg masse folk på kaia da de la til

Utpå Kvelden ankommer Pearly av Nufsfjord Havanna Brønnøysund. De hadde gått den ruta vi planla å gå dagen før og kunne melde om iskald nordavind på Lånan. De hadde også rømt innover. De fikk plass utenpå Amica II og bød på ankerdram og hyggelig prat utover kvelden

Det ser faktisk ut som vi glemte solnedgangen denne kvelden, men det ble en nydelig nattehimmel da 🙂

Hurtigruta passerer gjestehavna i Brønnøysund ved midnatt.

Torsdag ble det først litt shopping, noe som resulterte i 2 nye fendertrekk til Amica II og ellers lite annet enn mat. Selvfølgelig måtte vi en tur til TD-kiosken for å kjøpe softis. De har landets beste softis med friske jordbær og alle slags strødsel og sauser. Rederne til Pearly slo følge

Midt på dagen vinket vi farvel til Pearly. Vi hadde planer om en natt til i Brønnøysund