25.05-27.05 2016 – 1. lettmatros på tur

Det er deilig maivær i Namdalen og sist helg ble 1. lettmatros invitert med på båttur sammen med bestemor og bestefar. Det ble kveld og nærmet seg leggetid før vi mønstret på og kastet loss. Kveldens mål var Fosnesvågen ca. 5 nautiske hjemmefra. Rå havskodde og 10 gr. c  fristet ikke til uteliv, så selv om lettmatrosen antydet at badeshortsen var med, ble det kveldsmat og lesestund før den unge mannen inntok framkøya.

Så fort frokosten var unnagjort neste morgen dro gutta i land for å rekognosere, selv om temperaturen ikke var så mye å skryte av da heller, var badeshortsen på.

Sjekker temperaturen på badevannet

Bestemor var selvfølgelig på plass for å forevige hendelsen

Etter ei lita økt med entreprenørarbeid var det bare å kaste seg ut i det

Best å komme seg på landSå var det tid for å varme seg litt i sola i armkroken til bestefar.

Utpå formiddagen satte vi kursen over Folda til Rørvik og oldemors bursdagsfeiring

Gjemsel er fin tidsfordriv underveis

Heldigvis var det flere kjekke gutter som hadde funnet veien til oldemors kakebord, så da ble det fart i sakene. Her er det farmors/oldemors sparegris som slaktes

Litt utelek ble det også, før vi måtte finne vegen tilbake til gjestehavna og køya ombord i Amica II

Godt med litt privatliv etter en lang og begivenhetsrik dag

Søndagen kom med godt og varmt sommervær og før vi kastet loss måtte vi selvfølgelig gå en tur og beskue nabobåten. Det var ganske romslig ved gjestekaia enda, er nok mest seilere på langtur som har kommet skikkelig i gang med sesongen.

På tur tilbake over Folda tar lettmatrosen over styringen

Speilblankt hav med Abelvær i sikte

Så er vi tilbake i Fosnesvågen hvor det gutta inntar lunsjen sin, bare grovbrød og frukt denne dagen, en kan jo ikke ha kaker hver dag

Badeliv igjen. Kjekt at det var flere som hadde lyst på et bad på stranda i Fosnesvågen

 Krabbeakvarium

Det nærmer seg kvelden og båthelga er over for lettmatrosen. Mor, far og lillesøster ventet i Briksillen. Han var imidlertid så trett og sliten etter en begivenhetsrik helg at han sovnet på bilturen hjem og fikk ikke fortalt om opplevelsene sine før dagen etter

Bestemor og bestefar derimot var ikke helt klare for å avslutte båthelga enda og la inn en liten omvei rundt Jøa på turen hjem.

Så er vi hjemme på Seierstad mens vi får med oss de siste solstrålene denne dagen.

Nå skal Amica II tilbringe et par uker i kairo mens rederne jobber. Midt i juni er vi imidlertid klare for nye tokt og håper på mer godvær.