16.03.2008 2 dager i barndommens rike

Dersom noen lurer på hvorfor alt som har med sjø å gjøre har så sterk tiltrekningskaraft på meg, ser dere årsaken her. Ved skikkelig springflo kunne vi nesten stå i kjøkkenvinduet å fiske. Plenen nedenfor huset har vært overflødd mange ganger. Det var like mye tang som det var visne blader når plenen skulle rakes om våren.

Barndommens utsikt . Her hadde vi orkesterplass til en av Norges mest trafikkerte sund, Nærøysundet.

Skjæret med notbrygga der fiskebåten til min far pleide å ligge. Dette var lekeplassen vår. Den gang jeg var barn var adkosten til skjæret bare ei gangbru som min far hadde bygget. Senere bygget han steinfylling over, så nå kan man komme dit med bil.

Her ser det ut som det er utsikter til å få seg et bad, hvis bare motoren til varmeren ville gå.

Jo da, lillebror Trond fikk skikk på motoren han, og dermed ble det en fin kveld i stampen med en liten :drink: eller to under stjernehimmelen med en halv måne og -3 gr. i luften. Der kunne vi sitte å kose oss i vann som holdt 35-40 gr. mens vi så på lysene av båttrafikken som passerte gjennom sundet. Ble det for kaldt i vannet, var det bare å trykke på fjernkontrollen og la motoren gå et par minutter så steg temeraturen raskt igjen.

Dagen derpå var ikke så verst den heller. Det er min bror som eier barndomshjemmet mitt nå, så jeg er så heldig at jeg kan komme dit på besøk og kose meg med minnene om en lykkelig oppvekst i sjøkanten.

Her er imidlertid den egentlig årsaken til Rørvikturen i helga. En brukt Yanmar 4JH-DTXE som muligens, dersom rederen får alt til å klaffe, en dag skal ned i kjelleren på Amica, enten i år eller kanskje til neste år. I tillegg ble det en snartur innom butikken på Rørvik Marina også. I handleposen ligger et nytt blandebatteri som jeg håper passer i pentryet på Amica. Jeg er lei av det gamle som drypper, og i tillegg har vi en liten lekkasje slik at det blir vått i skapet under dersom vi ikke er påpasselig med ikke å søle når vi tar oppvasken.

Ella