02.05.09 Klompen får ny hjemmehavn forts.

Det ble en rolig natt ved gjestekaia i Brønnøysund, bare de nye rederne klaget over at det ble dårlig med søvn. Det var noe med at madrassen ikke passet helt til køya, men hva det egentlig var, er ikke så godt å si, kanskje de feiret nyinvesteringen

Her er det frokost ombord i Klompen i Brønnøysund

Etter frokost invaderte hele gjengen Sekstanten, Brønnøysunds båtutstyrsbutikk ved kaia. Dette besøket resulterte for vårt vedkommende i nye ankerdramglass i Amica II

Litt over 12.00 kastet vi loss i Brønnøysund og satte kursen heimover. Denne dagen var det grått, regn og tåke og det var dårlige forhold for fotografering. Værmeldingen varslet frisk bris fra sydvest, men heldigvis snudde vinden til sørøst etter kort tid og det ble en fin tur sørover også.

Ettersom været ikke var det beste la vi kursen gjennom Lyngværet nord for Vennesund. Bildet er fra Lyngværøya.

Så er vi kommet inn Lekafjorden og Klompen leker seg i hekkbølgene våre.

Jupiter kommer opp på siden av oss.

Det ble en liten stopp på Esso i Rørvik ettersom både Klompen og Jupiter var tørste. Amica II skal på land når vi kommer hjem og bør ha minst mulig i tankene.

Klompen og Jupiter følger i kjølvannet vårt under Marøybrua og ut på Folla.

Kl. 18.00 seilte Klompen inn i båsen sin for første gang På kaia var flere generasjoner med slektninger møtt opp for å besiktige nyanskaffelsen og kanskje til og med få en nybåtdram.

Her ligger alle tre båtene ved kaia i Naustviken, men vi ble ikke liggende så veldig lenge. Sofie mønstret på og vi dro videre til Kjelbotnet.

Her er Sofie og rederinnen i ferd med å rope sauene i nintendoen inn i innhegningen, mens Hjalmar passer kursen mot Kjelbotnet. Rederen fikk frivakt for å ta en dusj på badeplattformen, før han måtte hjelpe til med sauesankingen.

Kvelden ble tilbrakt ved den elendige flytekaia i Kjelbotnet og hele gjengen samlet seg i akterkabinen på Jupiter med til dels høylydte diskusjoner om båtlivets gleder og bekymringer. Vi gjorde vårt beste for å overbevise de nye rederne om vår glede over at den lokale flåten øker i antall.

Ella og Geir
Sofie
Gunnhild og Stig
Marit og Pål