04.05.09 Tid for vårpussen

Så er tiden kommet for å ta vårpussen. Skuta hadde egentlig trengt en hel vinter på land, slik at vi kunne fått fjernet gammel bunnsmøring og fikset gammelt forfall, men ettersom vi har brukt båten hele vinteren, blir det bare en rask oppshining, slik at vi kan nyte båtlivet i sommer uten å skamme oss over en shabby båt. Vi regner med ca. 2 uker på land.

Rederen venter mens sjøen flør og det blir mulig å komme opp på vogna, som ble utplassert på fjære sjø.

Da er Amica II på plass på vogna og det er bare å spenne for jernhesten, dette blir spennende, vi har jo aldri sett henne på land før.

Du verden for en stor båt vi har 😮

Så er det bare å stroppe båten fast til vogna, før vi tar fatt på heimturen.

Godt å ha skikkelig tauverk når en skal dra vogna opp på land, ellers hadde vi måttet vente til det ble fjæra igjen

Ser ikke bort fra at vi må søke om konsesjon for skjelloppdrett. Heldigvis var det bare flapsen som var skjellgrodd. Egentlig var ikke båten så mye grodd som vi hadde fryktet.

Amica II på tur etter landevegen. Så vidt vi har forstått var det ingen som ble strømløse etter ferden, men både vhf og gps antennene våre ble revet ned etter å ha vært i nærkontakt med strømledninger. De blir nok ikke satt opp igjen før vi får båten tilbake i sjøen.

I dag har det vært vaskedag. Først ble hele båten vasket med høytrykksvasker, etterpå har vi vasket og skrubbet med Hempel yachtcleaner og så en ny runde med høytrykksvasker. Nå håper vi på oppholdsvær i morgen, slik at vi kan får startet rubbinga.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *