24.07.09 Selsøyvik – Herøysundet

Utpå kvelden i går kom vi i snakk med et par som viste seg å være sambygdinger med rederinnen fra ungdommens dager. Båten het Molly og er fra Rørvik. Rederparet på Molly ble bedt ombord i Amica II og vi fikk en hyggelig kveld på akterdekket mens sola etterhvert forsvant bak øyene utenfor Selsøyvik.

Solnedgang i Selsøyvik

Handelsstedet Selsøyvik, flotte bygninger som inneholder landhandel, flere leiligheter, overnattingsrom, lagerbygg for båtanløp og base for oppdrettsanlegg. Stedet har to øyer som bebos av ca 30 mennesker.

Da har vi forlatt Selsøyvik og er på tur sørover igjen, her passerer vi Hestmona. Været var grått med litt regn og endel vind ut fra fjordene.

Skipperen koser seg med vienerbrød, mens Helmut fører skuta mellom øyene på Helgeland.

Tomma. Over Tommafjorden fikk vi nordøsten på låringen og redereinnen inntok bakseteposisjonen :cryin: pysa !!!

Lovund ute i tåka

Så er vi kommet til Hærøysundet. Vi rotet litt før vi fant frem men klarte det til slutt. Nå skjønner jeg hvorfor vi ikke kan få bru til Jøa, alle bruene er brukt opp her i Herøy. Her er det bruer over nesten alle sund.

Stedet er idyllisk, men da vi ankom var fraulukta så sterk at det var så vidt vi ikke snudde igjen :puke:

Utpå kvelden kom solen frem og vinden snudde litt, og fraulukta ble ikke fullt så intens, så da ble det middag på bakdekket før solnedgang. Det melder litt dårlig vær de neste to dagene, så planen er å bli her et par døgn.

Ella