17.03.10 Styresmøte/befaring

I kveld var det styresmøte og befaring ombord i Straumingen

Her inspiserer formannen arbeidet som båtbyggeren og «læregutten» hans har gjort, som vi ser er de kommet godt i gang. En del dekksplank skal skiftes ut og dekket skal drives og nates på nytt, slik at vi slipper klager på vått sengetøy i køya under Blir det ferdig til TV-innspillinga tro? Eller jo, det må bli ferdig, Straumingen skal jo bli stor TV-stjerne

Utrolig så fint treverket var etter mange års bruk. Jammen ikke mye råte å finne her. Bare et par områder hadde de funnet treverk som måtte fjernes, hovesakelig rundt lugarkappa og romlukene, der treverket har ligget mot metall. Båtbyggeren fortalte at skadene og lekkasjene skyldes at det kommer ferskvann til. Saltvann er med på å holde treverket friskt.

Her har det tidligere stått fiskeutstyr som ble fjernet da vi overtok båten. Hullet ble dekket av ei aluminiumsplate. Dessuten var en av bjelkene kuttet for å få plass for dette utstyret. Ettersom dekket er en del av båtens styrke, må deler av dekket fjernes slik at vi unngår rette skjøter når hullet skal dekkes, for å bevare båtens styrken

Det store spisebordet i rommet ser ikke akkurat inbydende ut akkurat nå.

Litt feiring med kaka i skipperlugaren må også til, vi har fått nye 150 000 fra riksantikvaren og 50 000 fra det regionale næringsfondet, til det videre arbeidet.

Her ser vi tydelig at en av bjelkene er skjøtt.

Ella