09.09-11.09.2001 Småturer

Denne helga var avsatt til familieliv i heimen med 2. matrosen med følge på besøk. Ettersom hun ytret ønske om å få servert krabbe, ble det et par små turer på sjøen denne helga også. Vi satte ut teinene fredag kveld, ladet med torsk fra fryseren.

Værmeldingen lovet godt vær på lørdag og vi ble enige om å ta middagen i Rørvik.

Værmeldingen holdt hva den lovet.

Passering under Nærøysundbruen med kystbyen like forut.

Vi fant oss et bord på Pizzarestauranten Milano, mimmi ble også bedt med på middag. Her sitter vi og venter på maten. De serverer god og rimelig mat, middag og drikke til 5 personer for under 1 båtlapp er ikke noe å si på

Gode og mette vender vi tilbake til Amica II igjen. Jammen fikk ikke vi damene tid til litt shopping på turen også. :saint:

Søsterskipet og Rørvik Torg.

På hjemturen ble det kaffe og sjokoladekake, slik at vi skulle være sikker på at ingen ble sultne før vi kom hjem.

Tilbake i hjemlig farvann var det på tide å trekke teinene våre.

Det ble til sammen 10 krabber og denne gangen fikk vi bare hunkrabber. Godt med mat var det i dem også :clap:

Succsess var også ute for å :fishing:

Lørdagskvelden ble det krabbe med tilbehør og godt drikke.

Etter at gjestene hadde reist på søndag dro vi ut for å sette teinene igjen. Det blåste en del fra sørøst og vi måtte dra inn i Nordbotnet for å fiske agn. Det eneste vi fikk der var sild. Så teinene ble ladet med det. Så får vi se om krabbene liker sild. Det kokte av sild inne i fjorden, så vi kunne nok fisket båten full om vi hadde orket, men heldigvis hadde vi vett til å stoppe når vi hadde nok til agn og et måltid med stekesild for oss to.

Hele ettermiddagen har rederen vært litt bekymret for at vi hadde litt dårlig med strøm. Selv om han gjør det meste av vedlikeholdet på båten selv, er han ikke helt på hjemmebane når det gjelder strøm. Rederen på Klompen derimot, har litt mer «peiling», så etter at vi hadde fortøyd i båsen vår, var det ham vi kontaktet. Han var så hjelpsom å ta turen til Seierstad for å se på problemet. Heldigvis viste det seg at det ikke var dynamoen som hadde tatt kvelden, men et skillerelle det var en feil med. Dette relleet er det enkelt å få tak i og enkelt å skifte. :clap:

Takk til rederen på Klompen for hjelpen

Ella