13.04-15.04.2012 Flott båthelg

Endelig lover værmeldingen ei helg med flott båtvær. Fredag morgen våkner vi imidlertid til et solid lag med nysnø :puke:

Rederinnen skulle delta på et møte i Namsos på fredag formiddag og da passet det perfekt å ta hurtigbåten dit, for så å bli hentet av Amica II etter endt møte.

Selv om Amica II hadde snødyne på, fikk rederen en flott tur inn Lokkaren og til Namsos.

Ikke alle kjøpesenter som har egen flytebrygge, slik som Namsos Storsenter. I bakgrunnen ser vi Rock City og Rica Rock City Hotell.

Mens vi lå i Namsos fikk vi beskjed fra Rederiet Jupiter om at de var på tur til Hitra for å hente hjem Jupiter etter nesten et år på verksted. I ferien sist sommer hadde de et kjedelig uhell, der de mistet en propellvinge. Dette forårsaket ganske store skader på båten og de ble nødt til å etterlate den på et verksted på Hitra. reperasjonen skulle vise seg å ta mye lengre tid enn beregnet, men endelig så alt ut til å være i orden.

Etter å ha fylt kjøleskap og barskap ble vi enige om å legge kursen ut Sørnamsen mot Flatanger.

En merkelig bekk, som ser ut som den kommer rett ut av fjellsiden.

Flatangerleia i sikte.

Hadde det ikke vært for at gradestokken avslørte at det var 4,7°C, kunne vi nesten trodd at det var sommer ute.

En rask tur innom moloen på Utvorda viser at de jobber med å bedre havneforholdene for besøkende til Sjøbua spiseri som kommer sjøveien. Sjøbua er kjent for sin gode middagsbuffet og mye god sjømat og det er mange som pleier å stikke innom der, for å få seg en bedre middag.

Dette må være tyske fisketurister. Vi kunne se at en av dem muligens hadde en slags flytejakke, ellers kunne i hvert fall ikke vi se at noen hadde redningsvest på seg.

Passering Lauvsnes. Et riktig flott hyttefelt med utsikt vestover mot storhavet.

Ankomst Kvaløysæter, der vi beslutter å slå oss til for kvelden.

Det ble en vakker kveld, men ganske kaldt. Vi hadde stadig kontakt med Jupiter og fikk høre at de hadde en fin tur og alt ombord så ut til å fungere. Like før det ble mørkt fikk vi høre at de var like ved Vingsand i Osen og at de vurderte å slå seg til der for kvelden. De lurte imidlertid på hvor langt det var igjen til Kvaløysæter. Det var litt urolig og skipperen fant ut at det var enklere for oss å regne ut avstanden enn for han som satt til rors. Vi regnet ut at det var 11 nautiske mil mellom oss og de besluttet da å forsette en liten stund til.

Akkurat i det mørket senket seg kom Jupiter glidende inn i moloen på Kvaløysæter. Rederen til Amica II stod klar på kaia for å «ta tampen». Det første de spurte om da de var vel fortøyd, var om vi hadde vifteovn ombord. Det viste seg at dieselvarmeren hadde sluttet å virke på turen, men ettersom de hadde defroster ombord, hadde de ikke tatt seg tid til å legge bi for å undersøke årsaken til at den hadde stoppet. Defrosteren klarte imidlertid ikke å holde temperaturen oppe på en kalesjebåt i det kalde været. Klart vi hadde vifteovn og den ble straks overakt og startet.

Ombord i Amica II var det varmt og godt og det var varm mat på bordet da de kom. Litt godt i glasset ble det også, og en liten prat om hvor godt det var å være på sjøen igjen. De var utrolig lykkelige for at båten var i orden igjen. Det med varmeren var sikkert bare en bagatell. De var imidlertid ganske slitne etter turen og det ble ikke så sent før det ble kvelden i begge båtene :sleep:

Neste morgen var det utrolig flott vær og rederen til Jupiter kom lykkelig tilbake med vifteovnen de hadde lånt. Varmeren startet ved første forsøk denne morgenen og nå var det varmt og godt hos dem.

Rederen lager kaffe til felles frokost ombord i Amica II,

før vi setter kursen nordover mot Lauvsnes,

der vi gjorde en liten stopp for å bunkre matvarer for videre båthelg.

Fra Lauvsnes drar vi videre nordover gjennom Flatanger

Ut på Folla, forbi Otterøya og inn Raudsunda.

På turen hjemover gjorde vi et par stopp for å se på et par ørnereir. Vi så både ørnene og reirene i kikkert, men det ble litt for lang avstand for å fotografere. Midt på dette bildet kan en faktisk se ørna som en lite fluelort der hun svever over oss.

Her ligger begge båtene til kai i Naustviken, der et par matroser mønstrer på Jupiter for resten av helga.

Litt matauk må også til. Vi har planer om fiskesuppe til middag og da er det jo flott at «Naustviken Lyst på båtforening» har eget skjelloppdrett.

Fra Naustviken går turen til Seierstad for å spyle båtene for sjøsprøyt etter turen over Folla, men egentlig var det bortkasetet arbeid. Etter 5 minutter var utsikten slik igjen, selv om vi holdt oss innaskjærs.

Vi la oss til i Kjelbotnet for kvelden og etterhvert kom fiskesuppa på bordet.

Den smakte utrolig godt, selv om forsøket vårt på å fiske endte med et par morter som ble sluppet ut igjen. Reker, fiskeboller og blåskjell gir også god fiskesuppe, i allefall i selskap med en god dæsj med føte og rømme.

Etter middagen ble kvelden avsluttet i akterkabinen på Jupiter, med snacks, godt drikke og hyggelig prat.

Søndag morgen var imidlertid ikke Eberen ombord i Jupiter like samarbeidsvillig, og den gav fra seg utrolig mye stygg røyk og lukt før den lot seg lure i gang. Rederen til Jupiter har nok en liten jobb å gjøre før neste båttur. Varmeren må nok få en skikkelig service.

Været var det imidlertid ingen ting å si på.

I det flotte været måtte vi ta oss en runde på land og rederinnen fløy selvfølgelig rundt med kamera og knipset bilder av alt vi passerte.

Iskunst

Matrosene leker seg i bekkeutløpet like overfor kaia.

Vinteren har fart hardt med stedets avtrede.

Heldigvis er det laget nytt avtrede i uthuset. Kjelbotnet er Fosnes kommunes leirsted, som kan leies for en billig penge. Det har sengeplass til ca. 10 personer. En kan komme dit enten med båt eller en halvtimes gange etter en sti over fjellet.

Forbi husene renner det ei lita elv som munner ut i sjøen nedenfor husene.

Etter turen og formiddagskaffen drar vi ut på ørnesafari igjen. Dersom dere legger godviljen til kan dere se ørna som sitter i treet på bildet. I ei furu like ved lå maken på reiret, men hun var så godt gjemt at jeg klarte ikke å få noe bilde av henne.

Jupiter viser seg fram for fotografen, hun skal nå legges ut for salg. En utrolig innholdsrik og praktisk båt, som eierne er dyktig til å ta vare på.

Ettersom utriggerne i Naustviken ikke er på plass ennå, ligger Jupiter midlertidig på Success sin plass på Seierstad. Før vi avsluttet båthelga var det felles middag med spekemat ombord i Amica II. Vi håper på mange slike flott båthelger i løpet av sommeren. Nå mangler det bare noen varmegrader, så skal vi være fornøyd

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *