27.04-01.05.2012 Kystbymesse m.m.

Det va klart for Kystbymesse i Rørvik, men værmeldingen lovet vind fra sørvest, økende utover dagen, så rederen kastet loss ved 12-tiden og begav seg over Folla. Det ble en ganske urolig tur og det viste seg å være urolig inne på havna på Rørvik også. Han la først til ved gjestekaia, men fant ganske fort ut at der ble det for urolig. Han måtte derfor flytte lenger innover i havna og legge seg på enden av en av pirene.

Etter endt arbeidstid mønstret rederinnen på hurtigbåten og ankom Rørvik ca. kl 17.30. Ennå blåste det ganske friskt, men vinden roet seg litt utover kvelden. Etter ankomsten ble det først middag, før det var klart for en ankerdram akompagnert av kampen mellom Rosenborg og Molde. Ikke akkurat noen oppløftende underholdning. Kampen endte 2-2 etter at Iversen hadde klart å brenne et straffespark :headbang: Vi måtte ta en liten runde på byen for å roe ned gemyttene før vi fortsatte kvelden foran TV’n i 2. klassesalongen.

Lørdag ble det først en tur innom Rørvik Marina for å komplettere lageret av filter og forskjellige andre nødvendigheter. Så gikk turen til messeområdet for å se på båtutstyr av forskjellige merker og prisklasser. Der var det motorer, naviasjonsutstyr, ekkolodd, vhfer og også litt forskjllig utstyr til byssa f.eks. en ny serie med kopper og tallerkener, vinglass o.l. I tillegg var det stands fra det lokale næringslivet på Rørvik, husflid m.m. Det var mye fint å se, men vi vendte tomhendte tilbake.

Til middag ombord denne kvelden var det ceviche med laks. Ceviche er kaldkokt fisk med mye godt tilbehør og er nasjonalretten i Peru.

Etter å ha inntatt middagen ble vi enige om at egentlig hadde vi ikke så mye mer å utrette på Rørvik, så vi kunne like gjerne sette kursen mot heimlige farvann mens vinden var rolig.

Vi forlater Rørvik.

Passering Abelvær.

Turen over Folla gikk uten dramatikk og vi klappet til kai på Brakstad akkurat i tide til et lite pøbbesøk :cheers: Det lå tre andre båter ved kaia, så det var ikke akkurat trengsel av øltørstige gjester på Pøbben.

Kvelden ble avsluttet like over midnatt. Vinden hadde økt på utover kvelden og det ble en del klukking i skroget og rykking i fortøyningene utover natta, men vi fikk da noen timer på øyet likevel.

Søndagen koste vi oss ombord utover dagen og om ettermiddagen var det årsmøte i Siglurð (båtlaget som driver fembøringen Siglurð og Pøbben). Da møtet var unnagjort dro vi sammen med Jupiter til Fosnesvågen for å legge oss til for natten.

:fishing:

:fishing:

Ikke mye til fangst å skryte av, jammen godt rederinnen hadde fisk i fryseren fra forrige helg.

Fiskesuppe er alltid populær mat ombord, her på seinflame’n ombord i Jupiter.

Hva sjer a

Amica II og Jupiter ved kai i Fosnesvågen.

Det ble en rolig kveld med masse trivelig prat ombord i akterkabinen i Jupiter. De hadde endelig fått orden på Eberen sin og alt var bare fryd og gammen, godt og varmt og helt uten røyk og eksos.

Rederinnen måtte finne køya i rimelig tid for å få noen timer med hvile før mandagen kom og hun måtte dra på jobb. Rederen koste seg ombord utover mandagen og lå i båsen vår på Seierstad og ventet da rederinnens arbeidsdag var over.

Naboen i båthavna venter på flo sjø for å kjøre båten opp og heim for vårpuss.

Vi satte kursen innover Nordsundet med kurs for Røyklibotnet. Innerst i Vestgøten fant vi oss en fin ankerplass i ly for alle vindretninger og ute av dekning for både internett, mobiltelefon og TV-signaler. Landtau må til selv i blikkstille.

Rederen håper å få storlaks på kroken, men desverre måtte vi nøye oss med koteletter til middag.

Om kvelden ble det kabal og husmorporno i førsteklassesalongen, mens mørket senket seg over fjorden.

Mørket har kommet og vi fasineres av de stille flotte omgivelsene.

Også morgenen var vakker.

Arbeidernes dag ble markert med sløv avslapning og helt uten tog og demostrasjoner obord i Amica II.

Nå blir det nok landligge for oss en stund fremover og kanskje snart vårpuss.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *