07.07-08.07 2012 Værfast på Tonnes

Sola er tilbake, men det blåser «hatter og høy» her på Tonnes og det er ikke fristende å begi seg ut i åpent farvann. Innenfor moloen ligger vi godt og vi lider ingen nød. Vi prøver få dagene til å gå med turer i mark og fjell og litt soling i ly for vinden, under kalesjen på bakdekket. Det er utrolig tregt nett her, så det er litt vanskelig å få lastet opp bilder, men her kommer i alle fall noen bilder fra de siste dagers aktiviteter:

Middag på Oskarbrygga:))

Fjelltur med utsikt mot Svartisen. Dette blir nok det nærmeste vi kommer Svartisen på denne turen. Egentlig hadde vi tenkt oss inn i Melfjorden/ Nordfjorden, men nå ser det ut til at vi dropper den turen og vender nesen sørover igjen når vinden løyer så mye at vi kan kose oss på sjøen og slipper å sitte å holde oss fast.

Christan Radic passerer Hestmona, og det ser ut som den har kurs mot Vikingen (polarsirkeløya). Det skal nok sikkert være dåp ombord, for dem som passerer sirkelen for første gang.

Hulebesøk. Om en legger godviljen til, kan en skimte rederen som en blå liten prikk nede i hula. Rederinnen nøyde seg med å beskue fenomenet fra utsiden. :sweat:

Søndagstur til et lite vann som ligger et lite stykke ovenfor havna.

En riktig fin turvei, med en storslått utsikt sørover i leia.

Etter utallige besøk på yr.no ser det nå ut til at vi velger å vende her. Den første uka av ferien vår er gått og dersom vinden stilner velger vi heller å legge kursen litt utover i stedet for lenger nord. Vi har ennå mange øyer på det sørlige Helgeland vi ikke har besøkt.

Ella og Geir