16.05-20.05 2013 Lang maihelg

 Endelig utsikter for ei langhelg med godt vær i Namdalen. Etter en lang vinter har vi fortjent noen varme dager på sjøen. Torsdag 16. mai var Amica II klar for utfart da rederen ankom fra Haugesund ved 22-tida på kvelden. Alt var pakket og klart, så han trengte ikke å dra hjemom, kunne bare mønstre på direkte ved ankomst.


Hvem vil vel tilbringe en så flott kveld på landjorda, når en kan være på sjøen. Vi la kursen til Brakstad der det var klart for årets første pøbbkveld. Det viste seg imidlertid at vi var de eneste som var øltørste denne kvelden, så rederne til Amica var de eneste gjestene på Pøbben denne kvelden. Ølet var imidlertid like godt som det pleier på Pøbben, og vi ble sittende å nyte kvelden og  :cheers:  sammen med pøbbvertene til like over midnatt.


Det var faktisk så pass mørkt da vi kom ombord igjen at vi fikk prøvd de nye lampettene. Ble litt koseligere enn bare de skarpe taklampene. Amica II var eneste gjestebåt denne natta.


Vi våknet til en nydelig nasjonaldag på Brakstad. Her ser vi Siglurð
som er kommet på sjøen etter å ha hatt et hvileår. Den ligger nå til trutning før riggen skal opp. Denne sommeren blir det onsdagssegling med Siglurd igjen.

Vi feirer nasjonaldagen med en formiddagspils på Pøbben i godt selskap. Det er ikke hvert år vi kan sitte ute å nyte nasjonaldagen

Utpå ettermiddagen drar vi til Naustviken, der folket nå er kommet hjem fra dagens feiring og er klare for å nyte sjølivet.


De minste koser seg i fjæra, og noen av dem prøver vel badevannet også. Utrolig hvor kaldt vann disse småttingene tåler, når de får leke seg i fjæra.


Når det nærmer seg sengetid for de minste drar vi til Kjelbotnet. Amica II, Gunstig, Malin og Jupiter samles der til hyggelig prat på kaia utover natta.


Neste morgen er været enda bedre og vi tar frokosten på kaia.


En liten fisketur blir det også – for å skaffe ingredienser til kveldens fiskesuppe.


Så går turen til Fosnesvågen i nydelig sommervær.

Dessverre bærer bildene preg av at kamara har fått litt sjøsprøyt på linsa, så dere får bare bære over med de mørke flekkene på bildene. Jeg skal ta meg tid til å pusse linsa før neste tur :saint:
 

I Fosnesvågen har de akkurat fått lagt ut kaiene for sesongen og vi blir ønsket velkommen som årets første båtgjester.


Her er det fine forhold for grilling. Det er også muligheter for å teste badevannet, noe de yngste setter stor pris på. Badetemperaturen var 10-12 gr. men det var ikke noe problem for de badelystne.


Så er det fiskesuppe – nok til alle som vil smake.


Det begynner å mørkne og de minste har gått til ro, mens resten samles for sosialt samvær.


Søndag 20. mai og nå er sommeren virkelig her.
De yngste nyter sjølivet i egne båter, mens foreldre og andre gamlinger nyter dagen på kaia og i båtene.


Slike dager vil vi ha flere av. Det er godt å kunne nyte sola med kalesjen nede.


Det er litt for flotte forhold til å tilbringe hele dagen ved kai og Amica II forlater de andre midt på dagen, ekskortert ut vågen av småbåtrederne.


Vi legger kursen innover i Follafjorden og inn i Klungsundet i Nærøy – mot Hundhammerfjellet.


Vindmølleparken på Hundhammerfjellet.


Denne vindmølleparken var et prøvepsrosjekt og en del av møllene er nå under demontering og klare til å fraktes bort med båt.


For en nydelig dag å nyte sjølivet på. Vi driver litt rundt inne i Follafjorden i sakte fart før vi bestemmer oss for å ta kvelden på Brakstad.


Også denne kvelden er Pøbben åpen.


Utrolig fristende, en varm sommerkveld


Før vi tar kvelden benytter rederinnen anledningen til å vaske saltet av kalesjevinduene.


Mens rederen foreviger solnedgangen.


Rederinnen forsøker seg på å lage innlegg på baatplassen med tapatalk, noe som ikke var særlig vellykket. ÆØÅ laget noen merkelige kruseduller i teksten  :headbang: Jeg blir nok nødt til å forske litt mer på dette, før jeg tar det i bruk til flere innlegg.


Mandag ble langhelgas varmeste dag med godt over 20
°
C.
Vi koste oss på Brakstad utover dagen. Utpå ettermiddagen dro vi hjemover, men tok en liten snartur innom Kjelbotnet for å innta dagens middag.


Her er kotelettene ferdig grillet og det er bare å ta for seg.


Skårungene ble ganske nærgående etter hvert, de kunne nok også tenkt seg litt grillmat.

Så var det bare å finne båsen sin og avslutte ei helt fantastisk båthelg. Vi gleder oss allerede til neste helg.

Ella og Geir