26.05-29.05 2016 Forsmak på sommeren

Torsdag begynte vi å se starten på ei godværshelg litt utenom det vanlige så tidlig på året og med mange plusstimer i timebanken var det på plass med en ekstra fridag.IMG_2269Ikke så ille start på båthelga dette 🙂 IMG_2276

Som vanlig starter vi helga på Brakstad og vi er ikke før klappet til kai, før Pøbbdøra åpnesIMG_2270Hver tirsdags kveld har damene i Jøa kystlag treff/kurs i forskjellige håndarbeider. Vi holder til i et gammelt fjøs og aktiviteten har fått navnet «Oill og Toill» eller ull og tull som det ville hett på bokmål. Dette er ei båtrye som vi har vevd. Fiskerne hadde slike i køya si i fiskebåten for å holde varmen. Den ble vasket ved å slepe den etter båten. Saltvannet gjorde at rya ikke ble angrepet av møll.IMG_2272Så er rya klar til å henges på veggen på Pøbben. Ei ny rye er allerede under produksjon og snart ferdig.IMG_2275Det ble etter hvert en nydelig kveld og selv om det var glissent med gjester ble koste vi oss med en pils og hyggelig prat.

Så følger de obligatoriske solnedgangsbildene fra Pøbben i Brakstadsundet, tekst er vel unødvendigIMG_2278 IMG_2281 IMG_2284 IMG_2286 Sola er forvunnet ned i havet og bare de vakre fargene er igjenIMG_2287Sola er gått ned og dørene på Pøbben er lukket.IMG_2296Bryggene på Brakstad sett fra landsiden. Tømmeret som ligger ved parkeringsplassen skal bli til en gapahuk like ved grillplassenIMG_2290Naturen er i blomstringIMG_2299

Så har Amica II funnet veien til Naustviken lyst på båtforening sin brygge og ligger fortøyd på yttersiden av kaiaIMG_2301Rederinnen ble ikke fornøyd med solforholdene. Det må jo gå an å sole seg på bakdekket, så da måtte rederen selvfølgelig flytte båtenIMG_2304Utpå ettermiddagen kom Gunstigs bacalaogryte på bordet og i koste oss med den deilige maten i sommervarmenIMG_2307En som også gjerne ville hatt litt bacalao. En pjusk linerleunge som satt inne i gapahuken og kvitretIMG_2308Hva sjer a?

Lørdag dro Amica II fra Naustviken og inn i Fjærangen.IMG_2325

Det lå bare en båt der fra før, så det ble en stille og rolig ettermiddag og kveld

IMG_2318Tid for grilling og vi gjør strandhugg for å tilberede og innta middagen sittende på bergknausene

IMG_2319Innerst i bukta var det fullstendig vindstilleIMG_2327Kvelden nytes på bakdekketIMG_2332Rederen prøver seg på litt nettsurfing, men vi var for det meste «out of radiorange», så vi måtte underholde oss selv

Også denne kvelden fikk vi med oss solnedgangen, selv om det var en del skyer i område der sola forsvantIMG_2335IMG_2356

Det siste vi så av sola denne dagen      IMG_2362

Rederen tar et lite overblikk, før han løser landtauet på søndag formiddagIMG_2364Så går turen ut mot Folla igjenIMG_2366Vi ender opp på Brakstad, der vi det blir grillede nakkekoteletter med fløtepoteter og salat til middagIMG_2369Ettermiddagskaffe på kaia sammen med båtvenner fra NufsjordenIMG_2370Dagen og helga er på hell og det er snart på tide å sette kursen heimover. Vi bruker så lang tid på heimturen som det går an, vi har slettes ikke lyst til å avslutte helga. Det har vært en fantastisk helg med sommertemperaturer og nydelig vær. Vi har prøvd å bestille flere slike helger utover sommeren, så får vi se om bestillingen blir effektuert.

Ella og Geir