Vaskedag i motorrommet

I dag har det vært vaskedag ombord i Amica. Dvs. det er for det meste gubben som har vasket, mens jeg har vært håndtlanger. Etter de oljelekkasjene vi har hatt og den episoden vi hadde i fjord sommer med en sprukken slange på kjølvannssystemet, så det temmelig ille ut nedi kjølen da vi tok ut motoren og motorkassetten i fjord høst. Masse oljesøl og nedi der lå masse rart som hadde samlet seg i årenes løp, div. verktøy, skruer og forskjellig annet rusk og rask. Det merkeigste var imidlertid at vi fant ikke mindre enn 5 negleklippere, lurer egenlig litt på hva slags maskinister denne båten har hatt gjennom årene.

Da var det godt at jeg har den uvanen at jeg aldri kaster noe. T-bleiene fra den gang eldstematrosen var bleiebarn tidlig på 80 tallet var til god hjelp for å suge opp oljen nede i kjølen.

Jeg vet ikke hvor mange bøtter med vamt Zalovann jeg har båret fra vaskerommet og ut til båten i dag, men det ble slutt på varmtvannet før vi var ferdig, så det må ha vært ganske mange. Oljesøl er noe dritt. Resultatet ble ikke så¨aller verst.

Her skulle det jo være ganske greie forhold for kjølsvinet 😉

Hvem er så dette

Kjølsvinet er det ikke, så da må det jo være den nye motoren.

Samtidig som motorrommet ble vasket, benyttet vi også anledningen til å vaske litt andre steder der vi (han) kom til nå, når deler av inredningen er plukket ut for å bli oljet.

Nå synes vi egentlig at vi har vært så dyktige i dag, at vi har fortjent en liten :drink: begge to, mens rederen ser på Rosenborg-Brann og rederinnen koser seg på baatplassen.

Ella