08.09-17.09.2023 To båthelger i nærområdet

Vi hadde nok fått med oss noen flere suvernirer enn de vi hadde i kofferten hjem fra England, så den første helga etter hjemkomsten gikk med til å pleie koronaen. Etter vel ei uke var vi imidlertid klare for å mønstre på vår egen båt. Det ble litt forskjell fra kanalbåten, både når det gjelder lengde og bredde. Farten derimot er ganske ofte omtrent den samme som på kanalene. Vi dro ut på fredags kvelden og havnet selvfølgelig på Brakstad. Værutsiktene var egentlig gode, men likevel regnet det hele kvelden

Lørdagen var det flott vær og vi kunne avduke flybridgen. Vi la turen rundt øya Elvalandet og bukte omtrent hele dagen på den turen. Her passerer vi under Svartdalsfjorden bru i kanalbåtfart.

På tur inn til Nufsfjorden


Kveld i Nufsfjorden

Også søndag var det ganske bra vær og det ble en liten trimtur til fots. Utsikt mot Nordsundet bru og Briksillan


Båtene i Nufsfjord Havanna

Så er det ny helg og vi kom oss så sent ut, at vi havnet i Nufsfjorden denne helga også. Lørdag var det vind og regn på formiddagen, men det ble bedre utover ettermiddagen, så da flyttet vi til Fosnesvågen. Det var meldt bedre vær på Søndag og rederinnen hadde lyst til å prøve fiskelykken.

Flott vær for fiske på Folla. Det ble ikke så store fangsten, men vi koste oss i godværet

Vi fikk et par brukbare lyrer, som ble klargjort til fiskekaker. Noen makreller ble det også. De blir til agn i krabbeteinene. I tillegg fikk vi denne raringen, som ligner mest på en akvariefisk. Den ble fotografert og kastet ut igjen. Vi har ikke gjort noen anstrengelser for å finne ut hva slags fisk det var enda.

Nesten for godt vær til å dra hjem, men selv om vi er blitt pensjonister, kan vi ikke bare være på sjøen likevel. Vi har begge fått oss pensjonistjobber. Dieselen koster jo litt, så det er greit å spe på pensjonen litt.
Mandag ble det fiskekaker av lyr til middag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *