Årets første båthelg

torsdag 07.06.07
18.00 avgang Holvika til Brakstad

Årest første båthelg ble ei kjempehelg. Til og med værgudene var på vår side. Vi startet fra hjemmehavna på torsdag ettermiddag.

2. matrosen bråbestemte seg for at hun skulle feire det flotte eksamensresultatet sitt med å dra på båttur sammen med fossilene. Første kvelden havnet vi selvfølgelig på Brakstad, og tilbrakte natta i gjestehavna der. Den natta var vi eneste overnattende båt, så det ble ei stille og rolig natt.

fredag 08.06.07
09.15 Brakstad – Seierstad
15.30 Seierstad – Brakstad

Fredag mønstret også 1. matrosen på og vi dro til Brakstad igjen, for å grille laks, som vi inntok til middag, etterpå ble det pøbbkveld på Pøbben, med verdens vakreste utsikt.

2. matrosen dro hjem for å reise på jobb dagen etter mens resten av familien ble igjen på Brakstad for å hjelpe til med feiringen av kystens dag på lørdag.

lørdag 09.06.07 – kystens dag

Det var det auksjon, salg av kaffe og vafler til inntekt for Straumingen, padleturer med kano og tur ut til øyene utenfor Brakstad for å studere floraen. Noen badet til og med, selv om sjøen var bare 13 gr.

Mange hadde møtt fram for å delta i begivenhetene

Redningsflåten i Straumingen må skiftes ut, så den gamle ble ausjonert bort.

Vaffelpressa er i gang

Så er dagen på hell og noen drar hjem, mens andre blir over til søndag.

21.00 Brakstad – Holvika
Vi tilbragte lørdagskvelden og natt til søndag i hjemmehavna i Holvika sammen med båtvenner. Søndag mønstret 1. matrosen av, mens 2. matrosen mønstret på igjen, sammen med ei venninne. Sammen med en annen båt, Jupiter, fant vi oss ei vik med ei bøye der vi la oss og tok kaffepause, men desverre var nordavinden så kald at vi ble sittende under kalesjen, selv om det var solskinn. Jupiter dro ganske raskt tilbake til båthavna igjen, mens vi ble værende der mens vi laget middag og spiste. På menyen denne dagen sto det fiskesuppe. Etterpå ble det en tur rundt Elvalandet før vi seilte tilbake til båsen vår for å avslutte ei helt fantastiske helg. Ekstra vellykket ble helga fordi begge matrosene fant tid til å være så mye sammen med oss.

Lisa, Emil Ella og Geir (og Ida Lovise en liten tur på søndag)