På slep over Folla i blikkstille dønninger.

Onsdag 27.06.07
Etter mye funderinger på hvordan vi skulle få reparert motoren til ferien, kontaktet vi i går ettermiddag noen venner som eier en Solux 24, for å høre om de kunne tenke seg å slepe oss til Rørvik. Goder venner som de er, sa de ja uten betenkningstid, så ved syvtiden i går kveld la vi ut fra hjemmehavna på Jøa med kurs mot Rørvik. Etter ca. 1/2 time innaskjærs bar det ut på åpent hav. Værgudene var virkelig i godlage. Folla lå der helt blank, med bare noen laaange rolige dønninger. Gjett om vi hadde en flott tur over Folla og inn Nærøysundet, til Rørvik. Bare så synd at jeg hadde lånt bort kameraet mitt til 2. matrosen, som var reist på korpstur, dette kunne virkelig blitt noen flotte bilder. Turen tok så vidt over 3 timer, med en gjennomsnittsfart på 6 knop. Vi ble virkelig overasket over hvor greit alt gikk. Yanmaren i Soluxen mol som ei katte og Amica gled lett etter, med rederen til rors. Vi fikk levert fra oss Amica på Rørvik, tok oss en liten matbit og la i veg på tilbaketuren. I mellomtiden hadde imidlertid været endret seg og sydvesten hadde frisknet til, så Soluxen stampet godt i bølgene og vi la om kursen litt og fikk været bakfra det siste stykket før vi kom på innsiden av Jøa igjen. Turen ble litt lengre av det, men absolutt mer behagelig. Kl. 04.00 i natt var vi heime igjen, så det ble ikke mye søvn før klokka ringte kl 06.30 i mårest. Vi var nok litt tunge i øyelokkene både rederen og jeg på jobben i dag. Stor takk til Vally og Hans Ole for at de slepte oss til Rørvik. Når Amica kommer i fart igjen, skal det bli en liten :drink: i ei stille vik en fin sommerkveld.
Nå er det bare å håpe på at de greier å få reparert Perkinsen til vi begynner ferie om vel to uker. Rederen reiser offshore i morgen tidlig, og kommer hjem om 14 dager og da begynner ferien vår. Hadde egentlig tenkt å ta en skikkelig rengjøring ombord før ferien, men den får jeg vel ta den første uka av ferien, dersom vi får båten til da.
Ella