Bilder fra sommerferien 2007

Natt i Rørvik gjestehavn

Innseglinga til Sør-Gjæslingan

Her var det et yrende liv, krykja ser ut til å trives i Sør-Gjæslingan

Vi fikk beskjed fra noen andre som lå der, at for at vårt besøk skulle være gyldig måtte vi gå til den ytterste enden av moloen å sparke i den store steinen som lå der, og det gjorde vi selvfølgelig. Dette bildet er tatt fra området der moloen slutter og innover mot bebyggelsen.

Fra gjestekaia

NT37V Havsølv, gjett om jeg kjenner den, dette var min fars store stolthet og levebrød. Min far var med å bygget båten sammen med en båtbygger på Drag på Mellom-Vikna. Jeg husker ennå den dagen vi sto hjemme i kjøkkenvinduet å så på at far kom hjem med båten, det må ha vært rund 1970, er ikke helt sikker på årstallet. Båten er nesten like fin i dag som den var den gangen. Navnet fikk den etter havets sølv (silda), det var opprinnelig en notgavl på 32 fot. I dag er rullen i akterspeilet fjernet og den er forlenget med et par fot. Opprinnelig hadde den rorhus og lugarkappe i treverk. Min far skiftet fordekk og rorhus til aluminium, slik det er i dag. Vi solgte båten etter at min far døde.

Ella