Det er et slit å være reder

I går kveld var det sesongavslutning på Pøbben, med masse god sjømat og annen mat, drikke og snacks til utrolige priser 😉 Så nå er det slutt på både båtlivet og pøbblivet :cheers: for denne sommeren.

I dag har matrosen hjulpet meg å skifte til vinterkalesje på Amica. Sommerkalesje ligger i Biotex-vann i badekaret. Vi er ogå kommet langt i arbeidet med å tømme båten for alt som kan trekke til seg fuktighet. Det er helt utrolig hva den båten rommer. Det har vært opphpldsvær hele dagen, så vi har fått luftet alle puter, madrasser og dyner før de ble tatt inn. Nå er vaskerommet fullt av slikt som skal får seg en vask før det legges bort, sengetrekk, håndklær, klær, pledd, fendertrekk osv. Har også tatt inn ekkolodd og VHF. Vet ikke om det egentlig er nødvendig å ta inn slikt utstyr, men jeg tror i alle fall ikke at dette har vondt av å tilbringe vinteren innomhus. Ennå gjenstår å ta inn gardinene og tømme et par skap og skuffer for matvarer o.l. Dessuten er ikke rederen helt ferdig med å kjøre frostveske inn på kjølesystemet på motoren, men dette er hans jobb så, det får vente til neste friperiode.

Håper bare været ikke blir alt for ille de nærmeste 14 dagene, før vi får opp presenningen, for det viste seg at sømmene rundt glidelåsene i vinterkalesjen var ganske dårlige.

Godt å ha fått unna det meste av denne jobben. Nå skal vaskemaskina dure og gå til jeg har fått tømt vaskerommet og fått ryddet unna alt rotet, og så er det bare å begynne å telle dagene til vi skal begynne med vårpussen av båten.

Ella