20.09.08 Årets siste båthelg forts.

Lørdag var det fremdeles stilla i Botnan.

Kjekk ankervinsj 😆

Vi hadde bruk i sjøen som måtte dras, så etter frokost gikk turen ut Lauvøyfjorden, til Holvika der krabbeteinene våre sto. Den ene teina viste seg å være tom, men i den andre var det 5 fine hunnkrabber. I iveren glemte jeg selvfølgelig å ta bilde av fangsten.

Vi la oss ved kaia i Holvika og kokte krabbene om bord. Etterpå gikk ferden ut Raudsunda og til Brakstad.

Vi var eneste gjestebåt ved kaia på Brakstad denne kvelden. Det var ganske mye drag i sjøen, så vi måtte legge ut godt med brest og spring. Nå var tiden kommet for å innta dagens krabbefangst. Det ble brød med nykokt krabbe og majones, med skaldyrakevit og øl til middag. Etter måltidet ble det en liten spasertur på haugene like ovenfor Brakstad havn, før vi gikk løs på kveldskosen, som for rederinnen besto av en bok og rederen koste seg med kortstokken. Vi fant køya ved 24-tida.

Ella og Geir