18.01.09 Ruskevær

Vinden rusker i husveggene her på Namdalskysten. Vind fra sørøst er ikke den vinden som skaper de største bølgene ute i havet, men i båthavna vår er denne vindretningen litt ugunstig.

Amica II så imidlertid ikke ut til å ha noen fare, det ser ut som fortøyningene holder selv om det gynger godt.

Seilbåten som ligger noen plasser bortenfor oss så derimot ut til å ha vært litt ute av posisjon. Den hadde slått inn i kaia med bauen, heldigvis hadde noen oppdaget det og lagt på nye fortøyningstau. Det så ikke ut til at båten hadde fått noen skader, men det var tydelige merker i kaia etter båten.

Det gjelder å være godt fendret. Her Straumingen ved kai på Seierstad, utstyrt med 10 store fendere.

Etter å ha forvisset oss om at båten lå trygt, tok vi en tur til Rakkavika fiskeplass og tursti. Et flott naturområde tilrettelagt for friluftsliv for alle, også de som har bevegelsesproblemer.

Det ser heldigvis ut som anlegget holder stand mot naturkreftene denne vinteren. Forrige vinter tok havet med seg stien og fiskeplassen og alt måtte bygges opp igjen, litt kraftigere dimmensjonert denne gangen.

Et populært utfluktssted for skoleklasser, foreninger og enkeltpersoner, utstyrt med gapahuker, griller og sitteplasser flere steder.

Ureint hav, grunner og skjær kommer tydelig fram, selv om havet egentlig er ganske rolig i dag, bare litt vindbårer.

Rederinnen strever med å holde seg på «den smale sti» i vindrossene.

Ella