25.04.09 – 26.04.09 Årets båtsesong er i gang

Selv om vårpussen ikke er kommet i gang ennå, føler vi nå at årets båtsesong er i gang. Lørdagen våknet vi til flott båtvær og vi var klare til å kaste loss allerede ved 11-tiden.

Før vi dro avsted måte vi fylle alle tanker.

Vi var imidlertid litt usikre på hvor vi skulle legge kursen, men det slapp vi å spekkulere lenge. Det viste seg ganske snart at gassflaska var tom, så først måtte vi til Namsos for å bunkre gass.

På turen opp til Namsos passerte vi dette triste synet. Fryktelig å se hva naturkreftene kan forårsake.

Dessverre er det etterhvert blitt dårlig med bensinsasjoner i Namsos og vi måtte leie drosje for å komme oss til Spillum for å få tak i en toliters gassflaske. Drosjeture ble faktisk dyrere en gassen. Vi blir nok nødt til å investere i ei ekstra gassflaske. Men denne gang hadde de bare ei flaske, så det ble ingen reserve flaske på oss.

Lyngholmen forut, mend Holvika i bakgrunnen.
Etter å ha fått tak i gass, la vi straks turen ut gjenom Lokkaren og mot hjemlig trakter igjen, i 8 knoph råkjørte vi mot Holvika og småbåthavna i Naustviken. Det viste seg at Lyst på båtforeningen hadde dugnad denne dagen, men de hadde glemt å ta med seg kaffe. Ingen av båten i Naustviken hadde kommet på sjøn ennå, så vi fant oss en bås og slo oss til der.

Rederen ti Amica II, rederparet til Jupiter og det nye rederparet til Klompen

Vi spanderte ankerdram og kaffe og koste oss på det flotte kaianlegget i Naustviken. Da kvelden kom ble vi invitert på nachos og øl hos det nyslåtte rederparet i Holvika. Vi ble sittene utover kvelden å kose oss med god mat og drikke og masse båtprat mens vi feiret det nye tilskuddet til flåten i Naustviken. Utpå natten fant vi veien tilbake til kaia og Amica II i nydelig stille vårvær. Det ble ble ei rolig natt ved kaia før vi nesten ble tatt på køya av de nye rederne som kom for å se litt på noe små tekniske problemer i Amica II.

De spiste frokost sammen med oss, før de dro hjem for å forberede båthenting neste helg.

Kaianegget i Naustviken er virkelig et flott sted. Her er det lagt til rette for båtliv og annen kos for hele familien.

Vi kastet loss for forbrenne litt av all den dieselen vi hadde kommet i skade for å fylle tankene med. Utover ettermiddagen stilnet vinden helt og sjøen ble speilblank, mens disen lå som en vegg rund landskapet ute i havgapet.

Amica II’s hekkbølger i 20 knoph

Ved 16-tiden fant vi veien hjem til Seierstad, der vi inntok middagen før vi avsluttet båthelga. Vi har imidlertid allerede begynt å se frem til neste helg, der vi planlegger tur til Sandesjøen sammen med Jupiter, for å eskortere hjem den nye Klompen.

tt 1149

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *