17.05.09 Båtpuss på nasjonaldagen

Det har vært en strålende nasjonaldag med sol fra skyfri himmel, godt og varmt. Foruten et lite tradisjonelt familiebesøk har vi brukt hele dagen i og ved båten. Trivelig å se at skuta blir stadig blankere og penere.

Rederen har jobbet på utsiden av båten, med voksing av skroget og overbygget i dag, mens rederinnen har brukt mye tid inni båten. Nå er alle tepper og sengetøy på plass igjen.

Det er vel ingen av aktivitetene som foregår rederlugaren, som avstedkommer så mye sukking og stønning som når rederinnen skal legge rene laken på madrassen. Godt det er en drøy hundremeter til nærmeste nabo, ellers hadde de nok spekulert på hva som forgikk ombord Å få strukket lakenet samtidig som en ligger oppå det, med hodet innerst i stikkabinen, det er kraftanstrengelse. Det er da en ønsker at en hadde vært ung og slank og smidig. Men når en tenker på alternativet, er det ikke så verst å være halvgammel og halvfeit heller.

Det gjenstår ennå litt polering, i tillegg skal vi merke ankerkjettingen, slik at vi vet hvor mye kjetting vi har ut når vi ligger på svai. Dessuten er det igjen litt pussing før vi kan legge på ny bunnsmøring, ny sink skal på plass og nyvasket tauvderk og fendere skal ombord. Vi skal dessuten på med den nye kalesjen og det blir spennende, passer den?

Ella