19.05.09 Sjøsetting

Mens rederinnen var på jobb, fraktet rederen Amica II langs landevegen til utsettingsrampen på Faksdal på fjære sjø. Turen etter landevegen gikk uten problemer, denne gangen hadde vi lagt ned de høyeste antennene slik at ingen sto i fare for å miste strømmen pga. av skipstrafikk under strømkablene.

Her er det bare å vente på høyvann. En del av naboene på Fakdsdal var imidlertid skeptiske til sjøsettinga vår. Vi er inne i en periode med veldig lavt høyvann og de mente vi fikk problemer med å få skuta flott.

Men jo da, ca. en halv timer før sjøen snudde, forlot Amica II sakte og rolig båtvogna og rederen kunne legg til ved gjestekaia for videre klargjøring.

Taket på den nye kalesjen så ut omtrent som et herbarium. Det var tydelig at den hadde hatt nærkontakt med en del vegitasjon på turen. Heldigvis var de nedskrudde antennene blitt med hele veien uten å ta skade.

Her er rederen i gang med å få alt på plass igjen og så har vi kontakt med omverdenen igjen.

Det var ikke alle som var like heldige som oss. Denne båten hadde stått i flere dager uten å få sjø nok under kjølen. Her er det nok bare å smøre seg med tålmodighet og vente på værgudene eller hvem det nå er som styrer høyvann og lavvann.

Vi la imidlertid kursen heimover til Seierstad igjen, denne gangen sjøveien. Godt å være på sjøen igjen.

Nå gjenstår bare å få heimen i orden igjen etter at vi har forsømt hus og hage for å gnikke og gnu på båten. Først skal vi imidlertid ha oss et døgn på sjøen

Ella