06.06.09 – 07.06.09 Endelig litt båtliv igjen

Endelig var det på tide å sette sjøbein igjen. Denne helga var rederiet fulltallig og det dukket til og med en gjestematros. Lørdag mønstret vi på Amica II på Seierstad, selv om det blåste en litt sur og kald nordavind, var det godt å få føle bølgeskvulpet igjen. Været innbød ikke til havfart, så vi tok en liten rundtur innasjærs for å beskue Jøa fra sjøsiden, før vi klappet tl kaia i Naustviken for å grille marinert elgkjøtt, som vi koste oss med i gapahuken på kaia.

Grillsjefen i aksjon

Middagen inntas

Mens rederiet Klompen gjør seg klar til å dra på fisketur

Etter at oppvasken og middagshvilen (for noen) var unnagjort, satte vi kursen nordover, rundt Fosnesodden og til Brakstad. Først var det å få med seg slutten av en miserabel fotballkamp, før vi ruslet opp på Pøbben.

Der serverte de kjempefine reker med tilbehør og selvfølgelig verden beste pils.

Rundt midnatt begynte de yngste i rederiet å få problemer med å holde øynene åpne, så det ble til at vi fant veien ombord igjen og etterhvert fant vi køyene en etter en og drømte om «Lange late daga på Pøbben i Brakstasoinnet» (DDE).

Søndag våknet vi til litt mindre vind og litt mer sol, så etter frokost tok vi en liten runde på yttersida av Brakstadøyene, før det var på tide å dra tilbake til hjemmehavna. Matrosene måtte igjen begi seg sørover for å stille på jobb etter endt frihelg hjemme i rederiet Amica.

Lisa, Håvard, Emil, Geir og Ella

For rederne var imidlertid ikke trangen til sjøliv helt tilfredsstillt ennå, så etter litt krisehåndtering på hjemmebane, kastet vi loss igjen ved 20-tiden og lot Yalmar og Helmut føre skuta rundt øya vår i krusfart, mens vi selv kunne nyte solnedgangen.

Solnedgang over Tranås

Solnedgang over Brakstadøyene

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *