21.07.09 Vindfullt i Mosjøen

Så ble det nok et døgn på oss i Mosjøen. Vi våknet av at det klukket litt i skroget og vinden var litt friskere enn de siste dagene. Det var varmt og godt og vi nøt frokosten i solskinnet på bakdekket. Vinden ble imidlertid friskere og friskere og rederinnen begynte etter hvert å bli litt bekymret, så hun ble sendt i land på shopping for å få annet å tenke på. Det ble nok så som så med nyinvesteringene for mens blomsterpotter og salgsstativ føk rundt i gatene ble bekymringene for båten bare større og større. Rederen begynte nok også å bli betenkt, for da redereinnen vendte tilbake, ble det besluttet at vi måtte prøve å komme oss fra kai. Heldigvis dukket en av medlemmene i Sjøgata vel, som eier kaianlegget opp for å se til sin egen båt og han hjalp oss med å få båten fra kai. Straumen var også til god hjelp. Rederen tok båten ut fra kaia, mens rederinnen tok seg av provianteringen. Den gode hjelperen var også så pass hjelpsom at han kjørte ut til gjestehavna inne i moloen utenfor byen for å hjelpe til med å få Amica II til kai der. Rederinnen tok turen utover til fots og ankom havna akkurat i det to andre båter ankom. Etter noen forsøk klarte vi også å få disse båtene til kai. Vinden har begynt å løye litt nå, men det blåser ganske friskt ennå, så vi blir nok her til i morgen.

Denne seilbåten duppet godt i bølgene utenfor gjestekaia inne i byen.

Ganske friskt utenfor ferjekaia

Amica II og de to båtene fra Tromsø som ankom havna like etter oss, ligger godt i ly bak moloen

Mens noen friskinger legger ut for å leke seg i bølgene. En 14 fots åpenbåt med to svenske fiskere var også på tur ut, men heldigvis valgte de å snu for å vente til i morgen med fisketuren, når de så hvordan sjøen var på utsiden av moloen.

Rederen fordriver tiden med å spleise tau, men ble ikke helt fornøyd med resultatet, da var det godt å kunne finne riktig fremgangsmåte på baatplassen.no.

Ella