26. 07.09 Skogsholmen

Søndagen kom med vindtille og gløtt av sol, og vi bestemte oss fort at dette var dagen for å fortsette turen sør over igjen.

Først et par bilder som viser Herøy i sin prakt

Dønna speiler seg i havet

De Syv Søstre med slør

Så er vi kommet til Skogsholmen og vi har vel aldri fått en slik mottakelse på noe etablissement før.

På trappa ble vi ønsket velkommen i hånda av verten selv, før han ba oss sette oss ned litt før vi gikk inn. Her fortalte han om stedets historie. Bygget var opprinnelig internatskole for barna på Skogsholmen og øyene rundt, siden ble det rekreasjonssted for krigsseilere. Stedet ble etterhvert oppkjøpt av Vega kommune og ble vel stående å forfalle. i 2006 ble stedet overtatt av et AS som har pusset opp huset og startet opp overnatting og serveringssted. Stedet er virkelig verdt et besøk. Skogsholmen har hurtigbåtanløp via Vega og Sandnessjøen så en trenger ikke egen båt for å komme dit. Huset inneholdt også en spennende fotoutstilling med bilder fra livet på øyene på Helgelandskysten.

Vel inne i gangen fikk vi beskjed om å ta av oss skoene og finne oss et par slippers som passet, her var det mange par å velge i. Vi var der litt tidlig på dagen, så vi valgte å kjøpe oss kaffe og vafler, nyyydeliii :yesnod:

Fra Skogsholmen kruset vi videre i 5 knop mellom øyene mot Brønneøysund, bare avbrutt av ei lita økt med fiskestanga, noe som resulterte i 4 små gjadder (torsk) akkurat nok til en middag eller kanskje vel så det

Fiskeren må selvfølgelig gjøre opp fisken.

Etterhvert begynte det å regne og vi begav oss inn til Brønnøysund i plogfart. Godt å få luftet baupropellen litt etter å ha kruset i sakte fart hele dagen. Havna i Brønnøysund var temmelig oppfyllt, men da vi kom inn i havna fikk vi se en kjent kar. På kaia stod nemlig Brigg og pekte ut en ledig plass til oss.

Vel i havn ble det nytrekt torsk til middag.

Etter oppvasken ble det en tur innom nybåten hos Brigg og Briggfruen igjen. Denne gangen var det vår tur til å spandere noe godt i glasset. Småenglene hadde tatt tidlig kveld, så vi fikk ikke hilse på dem i kveld.

Ella og Geir