04.08.09 Familietur til Sør-Gjæslingan

Etter å ha neglisjert familien hele sommeren, er det på tide å gjøre en liten innsats for familiesamholdet. Bestemor og bestefar, onkel og tante (til matrosene) ble invitert med på ettermiddag/kveldstur til Sør-Gjæslingan. Resten av gjengen startet turen fra hjemmehavna på Seierstad, mens rederinnen måtte avslutte arbeidsdagen før hun kunne hive seg i bilen og ta raskeste veien ut til Brakstad Hamn, der hun mønstret på Amica II. I varmt godt sommervær og havblikk la vi ut fra Brakstad, forbi Steinan og Flesa.

Flesabua

Haraldsøykråka

og ankommer Sør-Gjæslingan

Jammen fikk vi lurt oss til et par meter med kai også. Det er merkelig hvor stor plass enkelte trenger. De legger midt på kaia i håp om å få ha den helt for seg selv.

Noen av de fastboende 😉

Selvfølgelig måtte vi opp på Nakken for å nyte utsikten.

Rederen med «opphavet»

Sånn kan havet være en sjelden gang. Vakker utsikt utover øyene i Sør-Gjæslingen og Folla

Blomsterprakt på toppen av Nakken

Mens vi koser oss med spekemat ombord, forlater vi Sør-Gjæslingan med kurs for Rørvik, der vi tok en runde på hurtigritekaia. Etter at bestemor hadde spandert softis på hele gjengen, satte vi kursen over Folla og heim til Jøa igjen. I det flotte været hadde vi slettes ikke lyst til å dra hjem, men for rederinnen venter en ny arbeidsdag i morgen, men så……. kanskje på sjøen igjen?

Ella