05-08-09 Fisketur

Med det gode været vi har i Namdalen er det vanskelig å gi slipp på båtlivet, selv om ferien er over. Det ble derfor til at rederinnen bevilget seg vel en dag ekstra fri for å nyte sjølivet. Med en flexikonto med plusstid som langt overskrider det tillatte er ikke det noe problem.

Er det noe rart at sjøen lokker, når vi har slikt et deilig vær. Amica II på tur ut Gylta

Vi :fishing: både vel og lenge på Follagrunnen, på Østgrunnen og inne i Brakstadsundet, men dette er jammen ikke mye å bli mett av :nonod: En knøtt-liten uer var alt vi fikk på Østgrunnen. Til slutt ble det ei lange på Follagrunnen, som var så pass stor at det ble til middag for rederparet. Vi dro inn til Brakstad Hamn, der vi kokte poteter og grillet fisken. Med litt godt drikke til ble det et riktig festmåltid.

Det var masse båter og fullt liv på Pøbben utover kvelden, men etterhvert stilnet det av og vi ble bare noen få gjester som ble sittende å nyte solnedgangen sammen med pøbbvertene.

Det ble ei stille natt ved gjestekaia på Brakstad med ca 7-8 gjestebåter ved kaia. Torsdags morgen vaåknet vi til samme gode sommerværet og vi kunne nyte frokosten på bakdekket. Utpå formiddagen snudde imidlertid vinden på vest og det kom en kald gufs inn fra havet, så vi besluttet å dra innover i fjorden. Det ble til at vi dro til Namsos, der vi inviterte oss selv på visning i den nye leiligheta til 1. matrosen. Han driver å feier ut matrestene etter forrige eieren før han gjør seg klar til å flytte inn.

Den stolte huseieren poserer i sitt første selveide kjøkken.

Gutten må nok ta seg en tur ut med motorsaga en mørk kveld for å rydde skog, før han kan gå til innkjøp av en kraftig kikkert, så kan han følge med på livet i småbåthavna fra stuevinduet.

For rederinnens vedkommende blir det landligge i to uker nå, mens rederen drar ut på oljefeltet. Amica II trenger en skikkelig rengjøring etter ferien, så det blir nok litt båtliv på rederinnen likevel, dog bare i hjemmehavna.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *