11.04.10 Celebert besøk

Etter ei stille natt våknet vi til en strålende morgen i gjestehavna i Abelvær. Vi koste oss med frokosten før vi satte kursen over Folla og mot hjemlige trakter.

Her er vi på tur ut av Brakstadsundet mot Otterøya, virkelig flotte forhold og lufta er så klar at vi kan se fyret og øyene i Gjæslingan (ikke synlig på bildet)

Rederen sitter til rors i dag. Vi hadde planer om å gå til Holvika for å ta middagen der.

På tur inn til Holvika møtte vi imidlertid Klompen på tur ut på jakt etter en krane med vann. Vi visste at Brakstad var nærmeste havn med vann, så vi la om kursen og slo følge med Klompen til Brakstad.

Redern til Klompen arbeider så :sweat: mens tilskuerne står med hendene i lomma.

Etterhvert fikk vi bekreftet våre antagelser om det vi hadde sett fra Abelvær i går kveld.

Det var kongeskipet

Det ble til at vi inviterte rederne til Klompen på middag ombord i Amica II, mens vi slo oss til ro på Brakstad og ventet på at kongeskipet skulle vende tilbake.

Etter hvert var det flere som hadde hørt rykter om at majestetens skute skulle holde om i Brakstadsundet, og det var flere som ville vente ombord i Amica II

Denne unge damen er navigasjonsbefal ombord i kongeskipet og baatplassenmedlem :flag_bp: Sånne jenter, det vil gamle Norge ha

Mens skipet var på disse trakter, hadde hun tilbragt en natt hjemme sammen med familien sin, medbragt en kake fra skipet til sin mor, som nettopp har hatt bursdag. Selvfølgelig takket familien behørlig for kaken :smiley:

Her kommer det stolte skipet inn i sundet. Ribben er satt ut for å hente mannskapet.

Så er frivakta over og damen er på tur ombord på arbeidsplassen sin igjen.

Her heises de ombord i moderskipet, mens kaptein Bondø overvåker det hele fra styrbord broving.

Så er oppdraget utført og vi vinker farvel.

Klompen og Amica II setter kursen hjemover igjen, fremdeles er det nydelige værfohold, bare så synd at det er arbeidsdag i morgen.

Rederinnen tar båten rolig inn i båsen og den nye dekksgutten holder på å få draget på jobben

Vel hjemme må vi ta en tur innom for å se hvordan det går med 1. matrosen, som jobber iherdig med å pusse opp masta til Straumingen. Det går fremover, snart er mast og bom ferdig til å oljes.

Ella og Geir