18.05-22.05.2010 Båtlappene flagrer

Denne boksen ble redningen for oss, mens vi venter på nytt kjøleskap. Etter å ha hentet denne, forlot vi hjemmehavna på Seierstad i nydelig vær med kurs for Rørvik

På turen fikk vi koplet opp den nye kartpc’n og prøvd det nye kartet. Med god hjelp fra matrosen på telefon fikk rederinnen omsider koplet til GPS’n og fikk inn de riktige satelittene. Vi ble ikke helt fornøyd, så det må nok noen justeringer til, men det får vente til matrosen har tid til å ta ei økt som teknisk konsulent.

Over Abelvær var det vakker solnedgang.

På tur inn Nærøysundet hadde sola forvunnet under horisonten

Vi ankom gjestehavna i Rørvik ved midnatt, så etter ankerdrammen var det på tide å innta rederlugaren.

Onsdag morgen kom med ståelende vær og mens det var hektisk aktivitet på verkstedet like ved der vi lå, tilbragte vi mye av formiddagen på bakdekket i solen, bare avbrutt av en liten tur opp på båtbutikkene for å se på kjøleskap. Vi endte opp med et skap fra Waeco coolMatic CR-65 på 64 liter inkl 7.2 liter fryseboks. Nå skal det bli fart på isbitene i Whiskyen til rederen.

Resten av dagen ble tilbragt med familiebesøk og litt snekkerarbeid.

Kvelden tilbragte vi ombord i Amica II.

Vi ble ikke helt ferdig med snekkerarbeidet hos min mor på onsdag kveld, så det ble til at vi tok turen dit for å avslutte på torsdag.

På ettermiddagen hadde vi avtalt med vår høyst private båtmekaniker at han skulle skifte en frostplugg i turboen på Amica II og da kom nedturen :headbang: Det som tidliger hadde blitt diagnostisert som lekkasje i en frostplugg, viste seg å være en sprekk i turboen :nonod: Da er det liksom at en ser båtlappene flagrer foran øynene.

Ikke optimale arbeidsforhold.

Den nye frostpluggen ble satt på plass, så ble det fyllt tetningmiddel i frostvæsken, så får vi bare håpe at dette holder til vi får tak i nye deler. Sprekken har tross alt vært der i mer enn et år, så vi har håp om at det skal gå bra. Hele moroa vil koste oss et sted mellom 11 og 30 båtlapper, alt etter hvor mye som må skiftes, så i kveld drukner vi våre sorger i en cognac :drink: mens vi lurer på hva vi egentlig skulle gjort med alle pengene våre dersom vi ikke hadde båt :saint:

Ella