21.05-22.05.2010 Fra Rørvik til Brakstad med reker

Etter en god natts søvn i rederlugaren rådet optimismen igjen i rederiet. :smiley: Etter frokost ble det en tur opp på Rørvik Marina for å bestille deler. Det ser kankje ut som det skal være mulig å få tak i deler til turboen vår, og da vil vi kanskje slippe unna med vel 11 båtlapper og sammenlignet med 30 høres jo det billig ut :saint: Så får vi bare håpe at den japanske produsenten klarer å få delene over til vår side av kloden innen rimelig tid. Vi ble forespeilet 14 dager, men her i rederiet har vi tidligere erfart at griser faktisk ikke kan fly, så vi får nå se.

Været var upåklagelig og vi bestemte oss for å legge kursen heimover igjen, men først måtte vi legge igjen noen flere båtlapper i kystbyen, denne gangen var det dieseltanken som krevde sitt.

På tur fra gjestehavna til dieselfyllinga passert vi With junior på tur sørover med to båter på dekket. Noen som tripper rundt i spennende forventning mens de venter på at nybåten skal ankomme? Vi kan herved meddele at begge båtene så ut til å være i god forfatning.

Jammen lå ikke rekebåten Hydra der også, det fristet så absolutt med ferske reker. Etter litt telefonkontakt med gjengen på Brakstad, ble det til at vi kjøpte med oss litt mer enn til eget bruk.

15 liter reker ble med hjem, så bærer det avsted hjemover til rekeaften på Pøbben

Sola glitrer i sjøen under Nærøysundbrua

Folla viste seg fra godsida, men som vi ser er det mange skjær i sjøen.

Det ble til at vi inntok rekene på kaia ved Pøbben før åpningstid, matrosene var også møtt opp for å spise sammen med oss. Etterhvert ble også Pøbben åpnet og utover kvelden ankom det mange båter. Det ble en kjempefin aften og rekene fikk bein å gå på.

Nok et bilde av den uforglemmelige solnedgangen på Brakstad.

Etter ei rolig natt, våknet vi til en grå dag og vi bestemte oss for at kvelden skal benyttes til å feire rederen til Success, som fyller år i dag 22 mai.

På tur hjem passerte vi Nordøya, som har ei populær badestrand, men også en meget skummel innsegling, i alle fall på flo sjø. På disse skjærene er det mange som har hatt landkjenning.

Vel hjemme på Seierstad lå Jupiter ved kai der, så da ble det kaffeslaberas ombord i Amica II før det var på tide å dra hjem for å få på seg finstasen før kveldens kalas. Natta skal selvfølgelig tilbringes ombord. Vi skal jo ut på tokt igjen i morgen

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *